MAZDA CX-7 + KABURA

SPORTS-MIX FRA MAZDA

Mazda viser nå produksjonsversjonen av SUV´en CX-7, samt en skisse av sportscoupéen Kabura.

43a015540e85e.jpg
43a015540e85e.jpg
Publisert Oppdatert
img
img

Interiøret i MX-Crossport

img

Dette er foreløpig alt vi får se av Kabura. Følg med for mer!

img

MX-Crossport-konseptet

Bilverdenen hviler heldigvis aldri - det er stadig nye messer som skal arrangeres og stadig nye bilmodeller som skal lanseres.

NAIAS - Vi Menn Bil på plass

Det nærmer seg NAIAS (North America International Auto Show, også kalt Detroit-messen.) 14. til 22. januar braker det løs, og Vi Menn Bil er naturligvis på plass.

Og det drypper stadig inn pressemeldinger om biler som skal lanseres på NAIAS; alle vil synes på den store messen, og mange har noe nytt og spennende på gang.

Crossover med sportsbilgener

Mazda har som mål å kapre det amerikanske markedet. På NAIAS skal de vise produksjonsversjonen av CX-7, en crossover-SUV basert på MX-Crossport-konseptet vi har sett tidligere.

Femseteren skal være den første av tre modeller Mazda har utviklet spesielt for det amerikanske markedet. Den skal være morsom å kjøre (i følge Mazdas pressemelding har den "sjelen til en sportsbil"), og den har også en rekke designelementer fra RX-8 både innvendig og utvendig.

Turbo-firer på 244 hk

Under panseret har den en turbomatet 2,3-liters firer på 244 hk og 350 Nm. Vi loves også en jevnt sterk motor; det maksimale momentet er tilgjengelig ved 2500 o/min, og 99% av maksmomentet er tilgjengelig til 5000 o/min. Motoren er koblet til en sekstrinns automatkasse.

Amerikanerne kan få kjøpt bilen allerede til våren, og da kan de også velge mellom en framhjulsdreven eller en firehjulsdreven variant av den (den firehjulsdrevne fordeler opptil 50% av kreftene til bakhjulene ved behov.)

Kanskje hit?

Men det er svært usikkert om den kommer hit til landet.

- CX-7 er jo utviklet for det amerikanske markedet, og for øyeblikket er det ikke aktuelt med eksport til Europa. Men Mazda vurderer dette løpende, og vi skal ikke se bort ifra at den vil komme til Europa etter hvert. Og kommer den til Europa, kommer den også hit til landet, sier PR- og informasjonssjef Marina M. Bakkum i Mazda Norge til Vi Menn Bil.

 

Sportscoupé

Den andre bilen Mazda skal vise på NAIAS er konseptmodellen av en bakhjulsdreven, kompakt sportscoupé med navnet Kabura.

Kabura er designet i California, og skal i følge pressemeldingen kombinere gledene ved en sportsbil med funksjonalitet.

Kabura har for øvrig hentet navnet sitt fra det japanske "Kabura-ya", som betyr en pil som lager lyd når den ble skutt av gårde, og som ble brukt som startsignalet for en kamp. Med andre ord: "den første pilen inn i krigen."

 

[email protected]

 

 

 

 

 

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning