Spionbilder: Volkswagen Tiguan

Spionbilder: Volkswagen Tiguan

For en tid tilbake var Vi Menn Bil til stede på verdenspremieren av Volkswagen Concept A. Under stor ståhei kom en crossover-aktig kompakt-SUV med friske former kjørende inn på scenen, og denne skulle vise hvordan Volkswagens kompakte SUV-framtid skulle se ut.

Publisert Oppdatert

Vil ha sin bit

Volkswagen har jo foreløpig kun Touareg i SUV-segmentet, og vi vil nok tro de ikke er altfor fornøyde med at særlig de japanske bilprodusentene har kunnet fråtse i det store og stadig økende markedet for kompakte og relativt rimelige SUV´er.

Andre episode fikk vi da Volkswagen sendte ut en skisse og fortalte at den kommende kompakt-SUV´en skulle hete Tiguan.

Kompakt og distinkt

Nå har våre spionfotografer vært i Nord-Finland, der Volkswagen driver avsluttende testing av Tiguan. Som vi ser har bilen kompakte ytre mål, og selv om den ser ut til å få en del mer moderate former enn både konseptbilen og skissen de har vist oss, ser den fortsatt ut til å få friske linjer.

Regn med en blanding av Concept As og Touaregs frontparti, med distinkt grill, lys og luftinntak. Våre kilder antar også at de kraftige C-stolpene og den delte bakluka fra konseptet blir med over i produksjonen.

Tiguan bygges som tidligere nevnt på den samme plattformen som Golf, men hjulopphenget er kraftigere. Markfrigangen er høyere, og SUV´en får naturligvis firehjulstrekk.

Mange motorer - og noen spreke

Motoralternativene vil heller ikke overraske stort; en lang rekke bensin- og dieselmotorer blir tilgjengelig, og det kommer også kraftigere varianter med de kompressor- og turbomatede motorene, Golf GTIs turbomatede toliter på 200 hk, og sannsynligvis også sprekere varianter av denne. Den kommende Audi S3 får jo en 265 hk sterk variant av tolitersturboen. Vi vet også at plattformen rommer en sekser - Golf R32 har en 3,2-liter på 250 hk.

Innvendig tar femseteren med seg mye av de velkjente Volkswagen-elementene, som en stor LCD-skjerm i midtkonsollen på de bedre utstyrte variantene.

Volkswagen Tiguan skal presenteres for verden i mars neste år, og vi regner med å se den her til sommeren. Vi vil anta at prislappen ikke havner så langt unna de største konkurrentene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning