Spionbilder av Crossman: Brøytekant-Mini

Mini har bekreftet at de skal bygge en modell med 4x4 og andre SUV-gener, og navnet blir Crossman. Vi har rykende ferske spionbilder!

Foto: © Automedia
Publisert Oppdatert

Mini vil fortsette å bygge avarter av bilen sin. Den lengre Clubman har jo allerede kommet, en ny cab kommer veldig snart, og for litt siden bekreftet de også at de skal bygge en firehjulsdreven crossoverutgave av bilen. Denne skal etter planen komme i 2010.

Crossman, som den skal hete, blir en litt røffere og mer maskulin Mini enn de andre søsknene. Den får høyere bakkeklaring og barskere styling, og karosseriet blir kanskje enda litt lengre enn Clubmans. Og våre kilder mener at Crossman skal få fire konvensjonelle dører - Clubman har jo kun en "selvmordsdør" på passasjersiden.

Med 4x4 - og med BMW-søster
Som bildene viser, har testbilen firehjulstrekk - noe Vi Menn Bil var med på testing av allerede i forrige generasjon Mini. Og den tekniske basisen blir også grunnlaget for en helt ny BMW-modell; en X3-lillesøster som vil få navnet X1.

Den nye Mini-modellen blir for øvrig den første Minien som skal bygges utenfor Storbritannia; det er bekreftet at Crossman skal bygges hos østerrikske Magna Steyr.

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning