Spenstig gjensyn

Chrysler Sebring har kommet og gått fra markedet. Nå kommer den igjen, i flere versjoner.

Interiøret er nå mer europeisk i sitt design, og kan nærmest sies å være vakkert.
Interiøret er nå mer europeisk i sitt design, og kan nærmest sies å være vakkert.
Publisert Oppdatert

Skal det være en kupé, en kabriolet, eller en sedan? En kupé? OK, da får du en kabriolet på kjøpet. I Genève lanserer nemlig Chrysler sin Sebring med foldetak i stål.

SE BILDENE HER

Er du derimot av den gamle skolen som mener at en kabriolet absolutt skal ha kanvastak, så vær så god. Den kan leveres med det også. Felles er likevel at taket felles ned under et ståldeksel når det er felt ned.

Ny basis
Bilen er basert på en helt ny plattform, som således er stivet og strammet for å tåle de torsjonskreftene som påvirker en så stor kabriolet. Motorisering finnes fra en 2-liters turbodiesel, til en 2,7-liters V6.

ALLE NYHETENE FRA GENÈVE

Midt iblant disse finnes det en 2,4-liters bensinmotor. Vi har foreløpig ikke fått noen indikasjoner på hvilke girkasser bilen blir å få med, men regn i det minste på å kunne få den store med automat.

Mer gadgets
Tradisjonen tro blant amerikanske billeverandører, så er det her et lass med utstyr på kjøpet. Chrysler har blant annet laget et multimediesystem under navnet MyGIG. De har også satt inn koppeholdere med alternativ varming eller kjøling. Sikkerhetsutstyret er også på plass, men vi er usikre på om bilen har fått veltebøyler som popper opp bak baksetet. Under lanseringen av den forrige kabrioleten ble det opplyst at de ikke hadde prioritert den slags, for historisk sett veltet man ikke med en kabriolet. Tre timer senere lå en kollega i en skråning med alle fire hjulene i været. Kanskje det er en tanke likevel?

Sedan konsept
Det sier seg selv at Chrysler ikke har laget en bil for D-segmentet, uten å skulle lansere en sedan. I Genève sto den da også der, men som konseptbil. Hvorfor de kaller den konsept er uvisst, for denne er så produksjonsklar som det går an å få den. Vakker er den også. Chrysler har fulgt litt i skoene til Dodge ved å gjøre bilene "bold", og dermed også "beautiful!". Vi applauderer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning