Søt Fiat i barsking-drakt

Fiat har nettopp presentert den nye 500 foran et enormt publikum og med et enormt show rundt. Nå er morovarianten med etternavnet Abarth på vei.

Fiat 500 er en tøff bil allerede i utgangspunktet. I Abarth-drakt blir den enda tøffere. (Foto: Automedia)
Fiat 500 er en tøff bil allerede i utgangspunktet. I Abarth-drakt blir den enda tøffere. (Foto: Automedia) Foto: © Automedia
Publisert Oppdatert

SE SPIONBILDENE HER

Den nye Fiat 500 ser ordentlig hyggelig ut både utvendig og innvendig. Og den skal også være ordentlig hyggelig å kjøre. Fiat håper på at den - som den opprinnelige 500-en den har fått design sterkt inspirert av - skal bli den nye folkevogna.

For en stund siden relanserte Fiat Abarth-navnet. Abarth er på en måte Fiats avdeling for lek og moro, og den offisielle relanseringen gir naturligvis håp om en rekke moromodeller framover.

150 hk i liten pakke
Mye tyder på at 500 blir den første modellen som skal lanseres i Abarth-drakt. Våre spionfotografer har kommet over bilen der den hardtestes på den krevende Nordsløyfa, og vi må si dette virker lovende.

MER: SMÅBIL-SJARMØREN SNART KLAR
MER: BIL

Den åpne fronten skal fore turbomotoren med masse kjølende luft, og tradisjonen tro ordner Abarth med omtrent en dobling av effekten i forhold til innstegsmodellen: den 1,4 liter store motoren gir 150 hk. Og det bør jo sette god fart på den søte, lille bilen!

Regn også med at den får et godt knippe med andre, tøffe oppgraderinger - som større hjul, enda barskere interiør og et fast og fint understellsoppsett.

MER: BILTESTER

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning