Som en berg-og-dal-bane

Nissans åpne konseptbil skal være en ungdommelig bil som gir fartsfølelse og spenning.

Åpningen i døra er et vindu, så de i bilen kan se asfalten suse forbi mens de kjører. Dermed skal bilen gi en stor fartsfølelse, uten at det trenger å gå fort.
Åpningen i døra er et vindu, så de i bilen kan se asfalten suse forbi mens de kjører. Dermed skal bilen gi en stor fartsfølelse, uten at det trenger å gå fort.
Publisert Oppdatert

Bilder: Nissan Round Box

Round Box er navnet på Nissans kompakte, åpne konseptbil. Interiøret skal være inspirert av en sportsbar, og bilen er lagd for at de fire om bord lett kan kommunisere og visstnok føle seg knyttet sammen. Utformingen av setene er i hvert fall særegen; sitteputa er som i en sofa, mens ryggene er som i bøtteseter.

Viser vei
Informasjonssystemet i bilen er også lagd for at passasjerene og føreren kan samarbeide; passasjerene har en skjerm der de kan søke fram en butikk, en kafé eller lignende, og så sende "ballen" - altså kjøreruta - over til førerens eget display.

Trygg fartsfølelse
Samtidig skal bilen gi en like spennende opplevelse som å kjøre berg-og-dal-bane, skal vi tro Nissan. Det avtagbare, tredelte taket kan puttes i bagasjerommet, og dermed blir det masser av luft i håret for de alle. Små glasspaneler er plassert i sidene på bilen, nær gulvet. Og dermed kan alle se asfalten suse forbi, uten at det trenger å gå særlig fort.

For øvrig har Round Box en miljøvennlig, turbomatet bensinmotor paret med en trinnløs girkasse, og den har fått massevis av avansert sikkerhetsutstyr.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning