Snill, stor luksus-SUV

Lexus skal snart presentere et hybrid-SUV-konsept, som hinter sterkt om etterfølgeren til RX.

Hybrid-SUV´en er bredere, lengre og lavere enn dagens RX.
Hybrid-SUV´en er bredere, lengre og lavere enn dagens RX.
Publisert Oppdatert

Bilder: Lexus LF-Xh

Lexus RX er en velutstyrt, komfortabel og elegant stor-SUV. Men det er som hybridutgaven RX 400h den er interessant. En avansert kombinasjon av en bensinsekser og elmotorer, koblet sammen via et trinnløst planetgir, gir masser av kraft, sømløs akselerasjon og ytelser på linje med konkurrenter med diger V8 under panseret. Men forbruk og utslipp er samtidig på et svært akseptabelt nivå, noe som også reflekteres i avgiftene her i landet.

Større og mer dynamisk
Nå, på Tokyo-utstillingen, skal Lexus vise fram konseptbilen LF-Xh. Denne er en småbarsk, elegant og påkostet stor SUV, litt lengre, litt bredere og litt lavere enn RX. Dermed blir den bare litt mindre enn den nye BMW X5.

Lexus - og moderselskapet Toyota - vil fortsette sin miljøsatsning, og også konsept-SUV´en har en V6 koblet til elmotorer. Hvor kraftig den er, sies det ikke noe om. Men med tanke på hvordan Lexus på andre, nye modeller har brukt elmotorer for å gi mye kraft, og ikke bare lavt forbruk, har vi ingen grunn til å tro at LF-Xh er noen sinke.

- Mer følelser
Produsenten sier at konseptbilen skal by på følelser, noe som vi har savnet i RX. Tøffere eksteriør, et mer elegant interiør, morsommere kjøreegenskaper og enda mer kraft er ting som blir nevnt som salgsargumenter for LF-Xh.

Samtidig skal den være svært stillegående - Lexus har jo tydelig vist at de kan støydemping i dagens modeller - og være svært miljøvennlig med lavt forbruk og lave utslipp.

Kommer snart?
Hvor lang tid det er snakk om før RX-etterfølgeren er på veien, aner vi ikke. Men siden RX er den eneste Lexus-modellen som ikke følger deres nye strategi for design og mer følelse, og siden de har utviklet hybridteknologien mye lenger etter at RX 400h ble lansert for få år siden, skal du ikke se bort ifra at utskiftningen kommer ganske så kjapt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning