SPIONBILDER: HONDA CIVIC I TREDØRSVARIANT

Snerten og enda mer sportslig

Det nærmer seg offisiell lansering av Honda Civic i tredørsvariant – pluss den heftige Type R. Våre spionfotografer kan allerede avsløre hvordan den ser ut.

Publisert Oppdatert

Som den faste leser sikkert har sett, liker vi den nye Honda Civic svært godt. Ikke bare ser den tøff ut - den fungerer også svært bra i praksis. Den er fin å kjøre, med en flott kombinasjon av sportslighet og komfort.

Mange konkurrenter

Markedet for sporty tredørsvarianter av kompaktbiler blir bare større og større i tiden som kommer. Biler som Alfa Romeo 147, Opel Astra GTC, pluss de kommende BMW 1-serie i tredørsversjon og Volvos C30, vil gi deg mye å velge mellom i årene som kommer. Dette gjør også at en nykommer er nødt til å skille seg ut i mengden - både når det gjelder design, men også på områder som bruksegenskaper, motorisering og kjøreegenskaper.


Tidligere i år fikk vi se en konseptmodell av Civic i tredørsvariant - og Honda hadde valgt å vise den i heftig Type R-drakt i samme slengen. Honda har varslet at de skal vise den ferdige produksjonsversjonen av både tredørs Civic og Type R på det kommende British Motor Show, som arrangeres i London fra 20. til 30. juli.

Enda skarpere

Honda Civic bygges jo i Storbritannia, nærmere bestemt i Swindon. Og det britiske markedet sto for mesteparten av salget av forrige Type R.

Våre spionfotografer har nå knipset den nye Civic-versjonen under testing på Nürburgring.

Tredørs-Civic´en tar Hondas formspråk enda et hakk videre - den har enda skarpere design og ser enda mer sporty ut enn femdørsvarianten. Nye sideskjørt og splittere foran og bak gir også hint til Type R.

200 hk i Type R

Under panseret finner vi de samme motorene som femdørs-Civic, men Honda justerer understellet i enda mer sportslig retning for å gi bilen skarpere responser i stil med utseendet.

Type R vil komme til som en egen variant, med en 200-hesters, svært turtallsvillig toliter. 0-100-sprinten skal gå unna på 6,5 sekunder, og toppfarten er 240 km/t.

Type RR?

I tillegg går ryktene om at Honda skal lage en enda heftigere Type R-variant - kanskje den vil hete Type RR? Denne skal fylle gapet mellom Civic Type R og roadsteren S2000, og mye tyder på at den får S2000´s 2,2-liter på 240 hk.

En artig detalj er at Civic i tredørsvariant kan fåes med en panorama-frontrute, i samme stil som det tredørs-Opel Astra nå blir tilgjengelig med. Frontruta er brettet over og innover taket, og forlenges med et digert glasstak som går nesten helt bak til bakluka.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning