SMART FORMORE:

SNART TIL SKOGS MED SMART

Småbilprodusenten Smart utvider stadig sin modellportefølje. Nå viser de en skisse av en liten SUV med navnet Formore, som også blir tilgjengelig med firehjulstrekk.

400f8f7cc8b58.jpg
400f8f7cc8b58.jpg
Publisert Oppdatert
img

Formore

Mercedes-Benz-eide Smart har den siste tiden utvidet sitt modellprogram i alle retninger. Roadster og Roadster-Coupé byr på sportslige kjøreopplevelser med eller uten tak; ForFour som kommer til våren er en liten, fireseters bil med fire dører, og nå snakker de altså om en SUV.

 

Smart Formore er basert på ForFour, men med høyere bakkeklaring og mer beskyttende plast rundt om, skal den være egnet til å takle litt røffere forhold enn det asfaltjungelen har å by på.

 

En variant med permanent firehjulstrekk vil også bli tilgjengelig, sannsynligvis med navnet Forbyfour. Ifølge Smart-presidenten Andreas Renschler skal Formore bli såpass unik at begrepet "SUV" heretter vil ha betydningen "S mart Utility Vehicle"!

C-Klasse og plast

Bilen bruker, som de øvrige Smart-modellene, utskiftbare plastpaneler rundt en aluminium-basis. Dermed kan kundene selv velge hva slags farger de vil ha på de forskjellige panelene.

 

img

ForFour

Mange av de tekniske komponentene hentes fra dagens Mercedes-Benz C-Klasse, noe som også åpner for større motoralternativer enn det vi hittil har sett i de små Smart-bilene. V6-modeller utelukkes ikke, og de har jo også tilgang på diverse kompressormatede kraftpakker

 

Formore skal etter planen lanseres tidlig i 2006, og markerer samtidig merkets inntreden på det nordamerikanske markedet. Den skal bygges på DaimlerChryslers anlegg i Brasil, som har en produksjonskapasitet på 60 000 biler i året.

 

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning