MC-hjørnet

SMÅTT FRA MC-VERDENEN

Aprilia har lansert sin nye RSV Mille R. Forventningene til Aprilias nye superbike er store. Forgjengeren har nemlig hatt status som en av verdens beste sportsmaskiner.

IMG_3f93b5b0dd276.jpg
IMG_3f93b5b0dd276.jpg
Publisert Oppdatert
img

NY MILLE: Sterkere motor, mer konsentrert vektfordeling

og bedre ergonomi gjør Aprilia RSV Mille R til en av de

heteste R-nyhetene i 2004. Den vil bli levert i en

standardutgave og en påkostet "Factory"-variant.

Fremdeles er det snakk om en V-twin-motorisert R-sykkel, men konseptet har altså vært gjenstand for en gjennomgripende oppdatering. Bedre vektfordeling, mer effekt og en mer smekker estetikk skal bidra til at 2004-modellen viderefører Aprilias RSV-suksess.

 

 

Vi for vår del har sans for nyheten. Ikke minst på grunn av at Aprilia har lagt stor vekt på ergonomien. Forgjengeren var blant R-verdenens mest bekvemme modeller. Den nye er enda bedre, hevder Aprilia.

 

 

Det faktum at italienerne, nettopp av komforthensyn, ikke har falt for fristelsen til å putte eksospottene opp i hekken, tilsier at de holder ord. Ifølge Aprilia lå det størst utfordringer i å øke motoreffekten og samtidig holde seg innenfor kommende støy- og avgassregler. 138 hester yter den nye motoren, hvilket er mer enn 10 hesters økning. Vi klør i fingra etter å beføle den nye Apriliaen. Går det som vi håper, kan vi få tilfredsstilt våre forventninger før snøen kommer.

 

 

img

TERMINATOR: T3 er den enkle betegnelsen på

Indians eksklusive cruiser. En håndbygd sak,

basert på sykkelen som gjorde seg bemerket i

Terminator 3.

Så til USA, rettere sagt Hollywood. I Terminator 3 gjorde en spesialutgave av Indian Chief sitt actionfylte bidrag som futuristisk politimotorsykkel. Ikke uventet har Indian kastet seg rundt og produsert 50 spesialutgaver. Det er riktignok ikke snakk om politidekorerte utgaver, slik som i filmen. Derimot har Indian gitt dem en grafikk som illustrerer kampen for å redde menneskeheten fra total undergang - som det så fint heter. Hvorom allting er: Indian har altså laget 50 nummererte eksemplarer som de selger for 27 000,- US dollar.

 

 

 

Interessert??? Sjekk ut www.indianmotorcycles.com .

 

 

 

 

 

img

SUPERBIKELÆRER: Som første skandinav

er Claus Diseth uteksaminert som instruktør

ved anerkjente California Superbike School.

I midten av august ble Claus Diseth, som aller første skandinav, uteksaminert som instruktør ved California Superbike School. Skolen, som regnes for å være verdens beste når det gjelder etterutdanning av motorsyklister, kjører et verdensomspennende kursprogram, hvor altså Diseth inngår som en av de høyt kvalifiserte instruktørene.

 

 

- En kjempeutfordring som jeg virkelig gleder meg til, sier østfoldingen som i mange år har holdt på med MC-sikkerhet i NMCU. Allerede i høst vil han delta på kursopplegg i England, Tyskland, Hellas og Spania. Og selvsagt vil han være på plass når California Superbike School arrangerer kurs på Rudskogen i juni neste år.

 

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning