MC-hjørnet

SMÅTT FRA MC-VERDEN

Yamaha satser beinhardt på mopeder. Ikke før har de skapt akutt ha-begjær med R-mopeden TZR 50, så trår de til med en helt ny supermotard.

Publisert Oppdatert
img

MOTARDMOPED: Motardtrenden er på full fart

inn i mopedklassen. På ettersommeren er DT

50 Supermotard leveringsklar. Prisen vil ventelig

havne rett i overkant av 20 000.

Modellen, som er basert på en oppdatert versjon av DT, er utstyrt med feite asfaltdekk og digitale instrumenter. Håpefulle med en aldri så liten motardist i magen, må imidlertid smøre seg med tålmodighet. Først på sensommeren vil DT 50 Supermotard være leveringsklar på det norske markedet.

 

A propos mopeder, må vi ta med Solo, den nye retromodellen fra Honda. Med neoklassisk stil, firetaktsmotor og automatgir, skiller den seg fra 50-kubikkere flest. Så er da også Solo myntet på det japanske markedet. Der har nemlig interessen for retromopeder tatt helt av. Vi synes imidlertid at Hondas Soloutspill er så morsomt at den er verd en ørliten omtale her i "MC-hjørnet".

 

 

 

 

 

img

BUSHMASKIN: Reiseenduroer er populære, og nå

kommer også reale terrengutgaver. I disse dager

slippes Aprilia Rally Raid ut i bushen. Først neste år

havner den her.

I disse dager triller Aprilias nye machoenduro ut av samlebåndet. ETV 1000 Rally Raid er italienernes alternativ til entusiaster som ikke gir seg, selv om veien tar slutt. Modellen, som blir levert med solide alu-vesker, terrengdekk og GPS - kort sagt det utstyret eventyrlystne enduroentusiaster bare må ha, er beregnet på utskeielser lengst mulig vekk fra folkeskikken. I skrivende stund, ser det dessverre ikke ut til at Rally Raid vil bli tatt inn til Norge i år. Imidlertid holder importøren døra på gløtt, dersom noen føler at "ha-begjæret" ikke er til å utstå.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img

FØRSTE MOHIKANER: Klikker du deg

inn på Hairy-RS og bestiller denne

pryden, vil du garantert bli en av de aller

første med Mohikanerkam på hjelmen!

Hodepynt

Vil du følge MC-trendene? Da skal du dekorere hjelmen! På kontinentet er påklistret hjelmpryd skikkelig hot, og markedet flommer over av produkter som vekker mer oppsikt enn 200 meter på bakhjulet. I farta nevner vi mohikaner-kam, griserumper, bukkeskjegg, vikinghorn, fletter og kaninører i kunstpels. Interesserte kan finne mye på www.hairy-rs og www.fuzhatz.com. Finner du ikke noe som passer, er det utrolig hva du kan få til med dobbeltsidig tape og litt kreativitet. Vil du bli trendy på MC, er det i hvert fall ingen billigere måte å bli det på!

 

I vinter lanserte Suzuki en ny scooter på det vietnamesiske markedet. "Smash" het den. "Smash" er engelsk, og betyr noe sånt som sammenstøt, eller krasj. I et land, preget av totalt trafikkanarki, mange stygge MC-ulykker - og altså rimelig gode engelskkunnskaper, var ikke "Smash" videre vellykket. Kanskje på tide at de ellers så dyktige japanerne tar engelsken på alvor...

 

FORRIGE "SMÅTT FRA MC-VERDEN"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning