MC-hjørnet

SMÅTT FRA MC-VERDEN

Ryktene om en ny, heftig 600-kubikker fra Triumph har versert i lengre tid. Følgelig ble vi ikke overrasket da britene benyttet den store Birmingham-messen i november til å slippe sitt nye våpen i klassen.

Publisert Oppdatert
img

KOMMER: Endelig kommer Triumphs nye 600-

kubikker, som i teknikk og ytelser skal være i

stand til å hamle opp med verstingene fra Japan.

Utseendemessig ligger Daytona 600 også godt

an, og det skal bli spennende å se hva som

skjer når det kommer til nærkamp.

Ut fra den første informasjonen vi har fått, stiller Daytona 600 med egenskaper og ytelser som bør leve opp til de etter hvert store forventningene.

 

Bakhjulseffekt på rundt 110 hester og vekt i underkant av 170 kg er fullt på høyde med det japanerne kan hoste opp. Med doble lykter og aggressiv stil stiller den også med et utseende som absolutt gjør seg i konkurransen. En ting er i hvert fall sikkert: Når Honda, Kawasaki, Yamaha og nå altså Triumph kommer med nye modeller, er det duket for et veritabelt prestisjeoppgjør i 600-klassen!

 

Noen kommer, og noen går. Dessverre ser det ut til at RS 250 kan gå ut av Aprilias modellprogram. Denne kompromissløse totakteren får nemlig problemer med å møte EUs nye avgassnormer. I skrivende stund er det ennå noe usikkerhet rundt modellens fremtid, men mye tyder på at Aprilia kommer til å stanse produksjonen i løpet av våren. For den som kunne tenke seg å sikre seg et lite stykke MC-historie, er det med andre ord bare å trå til.

 

Briten Dave Coates har nettopp satt verdensrekord på motorsykkel. I november kjørte han i 245 km/t, sittende baklengs på sin Yamaha R1. Ingen har noen gang kjørt fortere på motorsykkel med ryggen mot kjøreretningen.

 

img

GÅR: Det ser dessverre ut til at tiden renner ut

for Aprilia RS 250. Den potente totaktsmotoren får

nemlig problemer med å møte nye avgassregler.

Coates, som fikk sitt navn i Guinness rekordbok, var så fornøyd at han umiddelbart etterpå plasserte kona Sandra foran seg - altså på baksetet - og dro Yamaha'en opp i 220 km/t. Litt av en eksosrype, spør du oss...

 

Det ryktes at Kawasaki er i full gang med utviklingen av en ny R-sykkel som skal ta opp kampen med GSX-R 1000, YZF R1 og CBR 900RR. ZX-10R, som den er døpt, vil få flere visuelle likhetstrekk med fabrikkens nye Moto-GP-racer.

 

 

 

 

 

 

 

 

img

TAR VARE PÅ: Den dyre sigarholderen fra Luxusdesign

tar godt vare på dine innkjøpte "havannesere", uansett

hvor du legger ruten.

Til slutt tar vi med et nytt og revolusjonerende produkt som vil gjøre tilværelsen bedre for røykende MC-entusiaster. Det amerikanske firmaet Luxusdesign har nemlig lansert en sigarholder for motorsykler. Den solide holderen sørger for at seks "havannesere" blir lagret under optimale betingelser på turen. 695 dollar er selvsagt ikke småpenger, men fine sigarer er heller ikke billige. Kanskje noe å ønske seg?   

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning