Smakebit på Mazda 6

Den nye Mazda 6 skal veldig snart presenteres. Her får du en smakebit på hvordan den blir.

Slik antar våre illustratører at Mazda 6 blir seende ut. Foto: Automedia
Slik antar våre illustratører at Mazda 6 blir seende ut. Foto: Automedia Foto: Automedia, Inh. Andreas Conradt
Publisert Oppdatert

Mazda 6 er fortsatt en fin bil. Den kjører godt, har fine motorer, og er også ganske så rommelig. Men nå er det tid for arvtageren - den skal vises på den kommende Frankfurt-utstillingen.

Frankfurt 2007

Mazda har sendt ut et bilde som viser hvordan fronten blir. Og siden våre spionfotografer har fotografert bilen på test, kan vi også vise hvordan resten av bilen blir seende ut.

Spionbilder: Mazda 6
Bilder: Alle bilgallerier

Flott basis
Bilen er bygd på den samme plattformen som den nye Ford Mondeo, og det tyder jo svært godt for kjøreegenskapene. Det skal godt gjøres å ødelegge en såpass god basis. Mondeo kjører jo svært godt, der komfort er kombinert med det sporty på en imponerende måte. I pressemeldingen sier Mazda-folket at denne bilen skal knytte fører og bil enda nærmere sammen, og med tanke på hvordan Mondeo er, kan det være noe i det.

Den nye plattformen gjør også at den nye Mazda 6 blir lengre enn forgjengeren - den blir tre centimeter lenger og noe bredere. Utseendemessig blir den en videreutvikling av den utgående modellen, men frontpartiet viser nye takter fra Mazda.

Hybrid og 4x4
Under panseret kommer et knippe firesylindrete motorer, men den turbomatede femsylindrete maskinen fra Volvo passer jo også. Det snakkes også om en hybridversjon, som tar i bruk en 2,5-liters firer i kombinasjon med elmotorer.

Bilen blir tilgjengelig med firehjulstrekk - i hvert fall i de kraftigere motoriserte variantene - og skal lanseres både som sedan, kombicoupé og som stasjonsvogn.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning