Sliter du med å rygge?

Andre utgave av Nissans snodige elbilkonsept Pivo er klar. Den er perfekt for folk som ikke kan rygge og for folk som er ensomme, men har også mye annet morsomt å by på.

Pivo 2 har tre seter, med føreren i midten. "Rattet" er som en Playmobil-variant av et MC-styre.
Pivo 2 har tre seter, med føreren i midten. "Rattet" er som en Playmobil-variant av et MC-styre.
Publisert Oppdatert

Bilder: Nissan Privo 2

Første gang vi fikk hilse på Nissans Pivo-konsept, var i 2005. Den lille elbilen hadde ordentlig morsom, futuristisk design, og elmotorer sørget for miljøvennlig framdrift.

Nå er den klar i ny generasjon, og Nissan er ærlige nok - eller kjedelige nok, om du vil - til å ganske enkelt kalle den Pivo 2. Den lille bilen har tre seter - føreren sitter i midten - og ser ordentlig artig ut.

Kjører også sidelengs
En del artige funksjoner har den også. Den har en avansert, liten og lett Litium-Ion-batteripakke som driver fire elmotorer - en motor er integrert i hvert hjul. Dermed er den jo en ekte firehjulstrekker. Beskjed om gassing og bremsing skjer via ledninger.

I stedet for vanlig styring på et par hjul, har Nissan gitt bilen firehjulsstyring. Og ikke nok med det: alle fire hjulene kan snus 90 grader, så bilen kan kjøres fullstendig sidelengs.

Snurrer rundt
Om ikke engang dette gjør at du klarer å parkere skikkelig, er det bare å snu hele kabinen rundt. Den kan vris 360 grader rundt, så du hele tiden kan få perfekt utsyn dit du skal manøvrere bilen. En annen fordel er at reversen kunne fjernes fra bilen, noe som gir en enda mindre drivlinje-pakke.

Selv om den har tre seter, er det jo ikke sikkert du har full bil hele tiden. Derfor har Nissan utstyrt den med det de kaller "Robotic Agent". Agenten kan føre en enkel samtale med deg - på japansk eller engelsk - og kan også informere deg om bilens funksjoner, og praktiske ting som nærmeste ledige parkeringsplass.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning