Slik går køen fortere

Møkkalei av radio og CD-er fulle av hakk og riper?

Publisert Oppdatert

Undertegnede sitter 30-45 minutter i kø til og fra jobb hver eneste dag året igjennom. Jeg er neppe alene om det, siden det tross alt er noen tusen andre som stanger i samme kaoset bortover Ring 3.

Alle har sine egne måter å takle sneglefart i ti kilometer i timen på. Noen spiller den samme fordømte CD-en om og om igjen, mens andre lytter med et halvt øre på samme radiostasjon som har vært innstilt det siste tiåret. For ikke å snakke om de som virkelig ringer inn til radiostasjonene ved konkurranser. Tror du virkelig folk vil vinne en kaffekopp fra en bensinstasjon? Nei, folk trenger rett og slett noen å dele den kjipe tiden i kø med. Som et rastløst menneske som muligens burde hatt en diagnose på området, var jeg nødt til å finne på noe lurt.

1 - Syng en sang
Alle liker sin egen sangstemme. Selv fullstendig tonedøve folk hører seg selv som selveste Kurt Nilsen. Skru ned radioen og benytt sjansen når ingen andre skjemmes over lyden. Det er her treningen legges ned for virkelig å kunne slå gjennom på neste års julebord - eller Idol-audition.

2 - Lat som om du sover
Man får ikke mer moro enn den man lager selv. Folks største bekymring i trafikken er trafikkanter som syvsover bak rattet på vei hjem etter en slitsom arbeidsdag. Det er ikke å anbefale, men å late som er ganske ufarlig. Bare pass på at bilen står stille, samt at det sitter en passe hysterisk dame i bilen ved siden av deg. Da blir det moro!

3 - Ha en spørrelek med deg selv
Du husker de sikkert, alle ordlekene fra du var barn. Det er ingen grunn til å legge disse på hylla. Det fine med å leke med regler alene, er at du kan jukse uten at det oppstår flaue diskusjoner. "Mitt skip er lastet med" er en sikker vinner i ettermiddagsrushen.

4 - Ring en venn
Etter hvert som vi blir eldre, blir vi mindre og mindre sosiale i hverdagen. Når du likevel sitter som sild i tønne i trafikken, kan du ringe en kompis du ellers ikke gidder å ringe. Prate om alt og ingenting kan noen ganger være greit, og du vil ha en god følelse etterpå. Og neste gang du treffer vedkommende, slipper du å få den klassiske kommentaren slengt i trynet; - Du ringer aldri lenger du! Bruk handsfree.

5 - Snakk med navigasjonsdama
Selv om damestemmen inni navigasjonen har et enkelt ordforråd, kan dette kjapt bli en sosial greie i kø. Ønsker du ting litt kinky, tar du en annen vei enn hun anbefaler. Da blir hun omtrent like forbanna som den ekte dama di blir når du ikke har satt korken på tannpastaen.

Hva bør du ikke gjøre?
Det finnes noen ting du absolutt ikke bør tenke på før du har fått stumpen godt plantet ned i sofaen hjemme. Her kommer et lite knippe som garantert vil gjøre køkjøring enda verre.

1 - Ikke tenk på regninger som skulle vært betalt
Dette vil gjøre at du blir deppa og uoppmerksom. Og bunken med inkassosaker blir om mulig enda større hvis du smeller inn i bilen foran deg.

2 - Ikke planlegg helgen
Av samme grunn som nevnte ovenfor, er dette en skummel greie å gjøre. Tanken på at en hel helg med 2,5 døgn i frihet føles like kort som en tur hjem fra jobb i rushen, er ikke tilfredsstillende.

3 - Lokkeradio
Pass på å ikke gled deg til ting radiovertene lover deg. Sier de at favorittartisten din er gjest om en halvtime, kan du banne på at det er løgn.

4 - Ikke tenk på mat
Selv om du ikke har spist siden lunsj, lønner det seg å tenke på alt annet enn mat. Hvor mange ganger har du ikke tatt deg selv i å gnage på både lommebok, mobil og nøkleknipper for å gi magen en liten følelse av at noe snart kommer dens vei? Dette kan skape både mageknip og langt verre ting hvis du skulle være uheldig å sette noe i vrangen.

5 - Ikke skaff deg "siktebil"
Alle vet hvordan det er å måle sin egen fremkommelighet med en siktebil. En siktebil er bilen du legger merke til i feltet ved siden av, som uansett hvor effektiv og frekk kjørestil du selv har, alltid er et hestehode foran. Kan by på store psykiske utfordringer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning