SKODA OCTAVIA SCOUT:

Skoda til skogs

Skoda lanserer nå Octavia i en mer høyreist og mer beskyttet, Allroad-liknende versjon.

Publisert Oppdatert

Audi gjorde det tidlig med A6, Volvo gjorde det tidlig med V70, og en rekke små og større bilmodeller har kommet til de senere årene. Oppskriften er enkel: høyere bakkeklaring, litt karosseribeskyttelse her og der, og vips har man en bil som takler en god del røffere forhold enn sine lavere søsken.

Følger oppskriften

Skoda Octavia Scout følger den samme oppskriften for å bli hakket tøffere. Stasjonsvogna har fått 40 millimeter høyere bakkeklaring enn de øvrige Octavia-modellene med tohjulstrekk (16 millimeter høyere enn standard-stasjonsvogna med 4x4) gjør at dårlig vei, store humper og lettere terreng - og ikke minst snø - forseres med langt mindre fare for kostbare sammenstøt.

Også karosseriendringene følger standardoppskriften. Octavia Scout har fått kraftigere, ulakkerte støtfangere med ekstra metallbeskyttelse i underkant foran og bak.

Mer beskyttelse

Ulakkerte kanalbeskyttere i plast er også på plass, det samme er skjermbreddere i samme materiale - som også gir en viss beskyttelse. Beskyttelses-stylingen gjør bilen litt lenger og litt bredere enn en vanlig Octavia.

17-tommers hjul er standard på Octavia Scout, den har doble blanke eksosutblås, og naturligvis har de drysset et knippe "Scout"-logoer omkring på bilen.

Mer utstyr

Innvendig får Scout litt ekstra utstyr i forhold til en standard-Octavia, den har unikt trekk på seter og dører, og for de som faktisk har tenkt til å bruke bilen litt utenfor allfarvei kan det være nyttig med det integrerte håndtaket på dashbordet foran passasjersetet.

Octavia Scout skal vises til publikum på den kommende Paris-utstillingen, og når bilen kommer hit til landet tidlig neste år er den tilgjengelig med en toliters dieselmotor på 140 hk eller en toliters bensinmotor på 150 hk. Begge paret med en sekstrinns manuell girkasse.

Og nei da, Skoda har ikke jukset: bilen har firehjulstrekk som standard.

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning