Skoda Superb: Større og mer avansert

Neste generasjon Skoda Superb kommer til høsten. Den blir større og får mer utstyr enn forgjengeren, og kommer med et stort knippe motorer og 4x4.

Publisert Oppdatert

På Genève-utstillingen i mars skal Skoda presentere den nye Superb. Forgjengeren var jo en ordentlig rommelig bil med mange gode egenskaper, men den fikk aldri skikkelig fotfeste her i landet.

Alle nyhetene fra bilmessen i Genève 2008

Større, sikrere og med 4x4
Den nye Superb, som kommer på markedet til høsten, blir enda større enn forgjengeren. Den er enda lengre enn Volkswagen Passat, men litt smalere. Skoda lover at den skal være den mest rommelige bilen i klassen, og den skal også være mer påkostet og bedre utstyrt enn forrige generasjon - selv om den fremdeles skal ha en hyggelig prislapp. Sikkerhetsnivået skal også være svært høyt; blant annet får den ni kollisjonsputer som standard.

Produsenten har tidligere fortalt at bilen får et nytt firehjulstrekksystem, uten at dette spesifiseres nærmere. Under panseret kan du velge mellom tre bensinmotorer og tre dieselmotorer, fra 105 til 260 hk. Og den blir tilgjengelig med Volkswagens nye, sjutrinns DSG-girkasse som skal gi raskere akselerasjon og lavere forbruk enn de manuellgirede modellene.

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning