PRØVEKJØRT: OPEL CORSA 2004

SKJULTE ENDRINGER

Opel Corsa blir fra nå av å få med en del nye detaljer. Vi velger å kalle det godt skjulte endringer, mens Opel kaller bilen for ”nye Corsa”.

Publisert Oppdatert

Den Opel Corsa som vi nå har sett og kjørt, skal leve fram til 2006. Derfor har Opel nå gjort noen modifiseringer på dagens versjon for å forlenge levetiden. De mest spennende nyhetene er de tre nye motorene, to dieselmaskiner og en bensin.

 

Sistnevnte er en 1,4-liter som har Twinport-teknologi (kort fortalt variabel innsugskontroll). Motoren yter 90 hk og kan fås sammen med en Easytronic girkasse, som er en manuell kasse som også kan settes i automatmodus. Motoren i seg selv kan anbefales, men girkassen ville vi ikke engang anbefalt under sterk tvang. Den fungerer utmerket dersom du benytter den som en manuell girkasse, men med en gang man lar den ta over selv, dukker unotene opp. Opel har for så vidt klart å lære kassen å gire når den skal, men det gjenstår å lære den hvordan. En kollega sammenliknet den med å sitte på med en skoleelevs første kjøretime.

 

Det som derimot er til å smile av, er de nye dieselmotorene. 1,3-literen på 70 hk er ifølge Opel verdens minste common rail-motor, og forbruket skal være nede på ca. 0,45 liter/mil. Slikt forbruk lukter det sparebøsse av. 1,7-literen yter 100 hk, og med et dreiemoment på 240 Nm tar den nesten opp kampen med GSi-modellen når det gjelder ytelser.

 

Utstyrslisten er utvidet på "nye Corsa", og nå er både ESP og xenonlys tilgjengelig. Eksteriøret har fått en forkrommet grill, og støtfangerne er lakkert i samme farge som bilen. Interiøret har fått flere nye detaljer, stort sett på punkter som har med utseendet å gjøre. Corsa skal nå leveres i seks nye utstyrsversjoner, med temaer som Eco, Enjoy, Cosmo, Sport og GSi.

 

Så langt er det meste greit. Det er imidlertid én ting som er verdt å se nærmere på - prisen. En femdørs Opel Corsa med 1,4-liters motor koster deg minimum 175 000 kroner. Det er rett og slett altfor mye, når man samtidig kan få en Opel Meriva 1,6 for 179 000. Dersom kundene får øye på denne forskjellen, kommer Corsa rett og slett til å bli vanskelig å selge - uansett motor og utstyrsvariant.

 

 

 

[email protected]

 

Opel Corsa

1,4 bensin: 168 200 kroner

1,3 diesel: 157 700 kroner

1,7 diesel: 177 400 kroner

 

Alle priser gjelder tredørs bil i billigste utstyrsvariant.

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning