Skikkelig sint Lamborghini

Det er ikke hvem som helst som begynner å skru på en Lamborghini Gallardo. IMSA har gjort det.

Hekken er endret, med mer markant diffuser og en liten stjert.
Hekken er endret, med mer markant diffuser og en liten stjert.
Publisert Oppdatert
Enda større åpninger i fronten gir et mer aggressivt utseende  og forsyner bilen med kjølende luft.
Enda større åpninger i fronten gir et mer aggressivt utseende og forsyner bilen med kjølende luft.
Tunerens spesialdesignede felger hører med.
Tunerens spesialdesignede felger hører med.
Du klarer ikke å gjemme deg bort i en bil som denne.
Du klarer ikke å gjemme deg bort i en bil som denne.

Det er noen bilmerker som er mer populære blant tunere enn andre. Men det er en mer overkommelig oppgave å begynne å skru på en dusinvarebil med velkjent teknikk enn en italiensk supersportsbil.

Eksplosiv
Tyske IMSA har nå tatt for seg en Lamborghini Gallardo, og gjort den både sprekere og annerledes. Den fabelaktige V10´en gir i utgangspunktet 500 hk og 510 Nm, men etter IMSAs fiksing yter den voldsomme 610 hk ved 7900 o/min og 655 Nm ved 5300 o/min.

Tuneren ville at bilen, på tross av eksplosiv effekt, skulle være velegnet til daglig bruk. Også i dårlig vær. IMSA har derfor fikset på understellet, gjort om på firehjulstrekksystemets virkemåte, og utstyrt bilen med spesialdesignede 20-tommere med sentermutter, skodd med henholdsvis 245/30- og 325/25-dekk foran og bak.

Lik bil som naboen?
Lamborghini Gallardo er den italienske supersportsbilprodusentens mest solgte modell noen sinne - allerede etter to år passerte den 3000 eksemplarer. Til sammenlikning ble Diablo produsert i 2903 eksemplarer i løpet av drøye ti år. Det er jo derfor en viss sannsynlighet for at også naboen kjører en, noe som kanskje gjør at du har lyst til å gjøre noe mer med bilen din.

IMSA Gallardo Spyder har fått tunerens karosseripakke, som består av nye og mer aggressive støtfangere foran og bak, et sett skjermbreddere og en markant hekkvinge. Innvendig er det du som kunde som bestemmer: design, materialer og farger kan du selv velge bare du er villig til å punge ut.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning