Sjelden og vakker

Alfa Romeo skal bygge 500 eksemplarer av 8C Competizione. Den blir heldigvis like vakker som konseptbilen.

8C Competizione blir den første Alfa Romeo-modellen som skal selges i USA på veldig mange år. Og produsenten håper den skal åpne markedet for flere Alfa-modeller. Foto: Automedia
8C Competizione blir den første Alfa Romeo-modellen som skal selges i USA på veldig mange år. Og produsenten håper den skal åpne markedet for flere Alfa-modeller. Foto: Automedia Foto: Automedia, Inh. Andreas Conradt
Publisert Oppdatert

Alfa Romeo: Se bildene her

Da Alfa Romeo presenterte konseptbilen 8C Competizione, kunne vi ikke gjøre annet enn å sikle, og å håpe at de ville sette den i produksjon. Og produseres, det skal den. I 500 eksemplarer.

Snart klar
Juvelen nærmer seg nå byggeklar stand, og den ser heldigvis ut til å bli nærmest identisk konseptet. Bilen, som nå testes på Nürburgring, skal visstnok være grom å kjøre.

Vi testet Alfa Romeo Spider

Kjøremaskin
Vi tviler ikke på det; Alfa Romeo har gang på gang vist at de kan om de vil. Siden denne bilen skal markere merkets gjeninntreden på det amerikanske markedet, må den også ha noe spesielt ved seg.

Under det vakre skallet har den en 4,6-liters V8, som yter 450 hk ved 7000 o/min og 470 Nm ved 4750 o/min. Denne er koblet til en sekstrinns girkasse med automatisk clutch, og girene velges med hendler bak rattet.

Hva prisen blir, det vet vi ikke. Men om du vil ha en, bør du nok ringe Alfa Romeo snarest.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning