BAHRAIN GT-FESTIVAL:

SJEIKENE BETALER

Sjeikene i Bahrain lokket alle verdens GT-førere med gratis tur til sin nye Formel 1-bane. Resultatet ble et av tidenes råeste GT-løp, og vi har bildene.

41b71411124e2.jpg
41b71411124e2.jpg
Publisert Oppdatert

Bahrain, det lille landet ved den Persiske Gulf, har brukt over en milliard kroner på å bygge sin Formel 1-bane. Men etter at F1 besøkte Bahrain i april har den fantastiske banen stått tom.

 

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Hele 48 biler stilte til start i Bahrain GT-festival. Simonsen og Brabham vant løpet i sin røde Ferrari 550 Maranello.

Sjeikene i Bahrain vil gjerne ha flere løp på sin nye bane, men det finnes ingen racingteam i Midtøsten og det blir for dyrt å frakte biler fra Europa. Men er det noe sjeikene ikke mangler, så er det penger.

 

Derfor inviterte de alle GT-førere i verden til Bahrain GT-festival. Arrangørene betalte frakt av bilene, flybilletter til teamene og hotellopphold. Ikke rart hele 48 team takket ja til tilbudet!

Verdens råeste GT-felt?

Allan Simonsen fra Danmark og David Brabham fra Australia vant løpet i deres Ferrari 550 Maranello. Bak seg på resultatlista hadde de biler som Saleen S7, Ferrari 360 Modena, Porsche 911 GT3, Morgan Aero 8, Mosler MT900, Lamborghini Diablo, Dodge Viper og Panoz Esparante.

 

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Før løpet fikk bilene spesialtillatelse til å kjøre i Bahrains gater

Før løpet fikk bilene også spesialtillatelse til å kjøre i Bahrains gater, for å vekke litt ekstra oppmerksomhet. Forhåpentligvis blir Bahrain GT-festival en årlig tradisjon som avslutter GT-sesongen, og med litt mer prestisje vil også toppteamene fra FIA GT, American Le Mans Series og det japanske GT-mesterskapet komme. Dermed blir løpet som en verdensfinale.

 

 

 

Relaterte saker:

-Til salgs på Ebay

-Knalldebut

 

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Lamborghini, Porsche og Ferrari mot hverandre. Kan det bli bedre?

 

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

En enslig Panoz Esparante kjemper mot en Porsche 911 GT3 og to Lamborghini Diablo.

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning