Sjarmerer seg sørover

Torsdag rullet 19 flotte veteranbiler i retning De franske alpene og Monte Carlo. Jon Petter Gudesen og kartleser Trond Gjestvang gleder seg.

Trond Gjestvang og Jon Ptter Gudesen er klare for guttetur sørover i en BMW 2002 TII fra 1974. Foto: Andreas Carlsen
Trond Gjestvang og Jon Ptter Gudesen er klare for guttetur sørover i en BMW 2002 TII fra 1974. Foto: Andreas Carlsen
Publisert Oppdatert

BILDER: VED STARTSTREKEN I OSLO

I bitende kuldegrader i Oslo sentrum klamrer skjelvende hender seg fast til pappkrus med kaffe. For gutta Gudesen og Gjestvang er det like før glisene stivner i ansiktene. Om en halv time starter en sju dagers kjøretur i retning Monte Carlo.

- Løpet er morsomt. Vi møter mye hyggelige folk, ser flotte biler, og det skal smake utrolig godt med en pils neste onsdag når vi er framme, sier Gjestvang.

Gutta var med i fjor også, i sin BMW 2002 TII fra 1974.

Over Alpene
Første etappe går fra Oslo mot Sverige, ned til Danmark og ender i Tyskland. Fredag kveld skal de være framme i Strasbourg. Fra søndag kjører de over Alpene, etter idealtid. Gutta i BMW-en har med ekstra piggdekk. De skal være framme i Monet Carlo tirsdag, og kjører en runde på Formel 1-banen.

Historisk
Det historiske Rally Monte Carlo har startet i Oslo, som en av fem byer, i en mannsalder. De andre byene er Torino, Barcelona, Reims og selvfølgelig Monte Carlo. Det historiske løpet har over 350 deltagere. Starten fra forskjellige byer var regelen fram til 1980, da de flyttet startstreken til Monte Carlo.

Norske Per Malling og Gunnar Fadum er eneste norske vinnere noensinne, som vant for 52 år siden i en Sunbeam (bildet under). I 2004 tok Monty Karlan og Stein Røed totalseier i det historiske Rally Monte Carlo. I år 2000 vant Tom Granli og den svenske kartleseren Åke Gustavsson totalseier.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning