ART GTR:

Sinna CLS

Om du synes en Mercedes-Benz CLS er litt for sedat, kan du ta en prat med tyske ART Tuning.

444d28bb824f5.jpg
444d28bb824f5.jpg
Publisert Oppdatert
img
img
img
img
Tyske ART Tuning driver med foredling av Mercedes-Benz. De selger deg alt fra paraplyer med logo til komplette biler, og nå har de igjen lagt vantene på Mercedes´ firedørs coupé CLS.

Frisk basis

Med basis i de allerede ganske så friske CLS 55 AMG lager de to ulike varianter. Begge får mye bredere sporvidde (70 millimeter foran, 80 millimeter bak), understellet finjusteres, du får muligheten til å senke og heve den semiaktive luftfjæringen elektronisk.

Den kompressormatede AMG-maskinen gir i originalform 476 hk og 700 Nm. ART GTR 560 gir 560 hk og 790 Nm, og da skal 0-100-sprinten gå unna på 4,4 sekunder.

620 hk også - eller enda mer

Har du behov for mer, bygger de gjerne en ART GTR 620 i stedet; med 620 hk og 890 Nm gjør denne 0-100 km/t på fire blank. Begge variantene frigjør herlig lyd gjennom et firerørs eksosanlegg i edelstål, med metallkatalysatorer og ti centimeter brede enderør.

 

Og om ikke dette heller er nok, jobber de for tiden med trimming til den i utgangspunktet 514 hk sterke CLS 63 AMG. Det kan bli veldig moro.

Bred!

ART-CLS´en får nye og mye bredere forskjermer, dypere og mer markante sideskjørt, bredere bakdører og bakskjermer. Dette gir også behov for bredere støtfangere foran og bak. I fronten har ART også sett muligheten for en dobbel splitter i karbonfiber, og doble tåkelys, mens en karbon-diffuser er integrert der bak.

En ny, stjerneløs grill er på plass, det samme er en større hekkvinge med "styreflaps" i karbon. Speilhus i karbonfiber hører også med. Og du kan selv velge hvilken farge du vil ha på bilen - de har naturligvis tilgang på et spesiallakk-verksted.

Digre hjul og mye snacks

Bilene ruller også på heftige valser; tredelte 20-tommere (9,5 tommer brede foran, 10,5 tommer brede bak) med henholdsvis 255/30- og 305/25-dekk.

 

Innvendig kan du ganske enkelt selv velge hva du vil ha; ARTs hyller bugner av karbon-, skinn- og alcantarabiter som passer. Et mer gripevennlig ratt (i karbonfiber eller lær) med integrerte gireknapper må du jo ha, det samme gjelder nye gulvtepper med valgfri logo eller dine egne initialer. Hva med innstegslister med opplyst ART-logo? Jo da, sleng på det også du.

Mer snacks

Og forresten; MB-stjernene kan byttes ut med "ART"- og "GTR"-logoer om du vil. Dessuten kan du få forkrommede døråpner-hendler innvendig, med opplyst "ART"-logo.

Du kan lese mer om ART Tuning på www.art-tuning.de.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning