FORMEL 1 NESTE ÅR:

SILLY SEASON ER I GANG

Ryktene florerer om hvem som skal kjøre hvor i 2004. Vi oppsummerer.

IMG_3f376e028da27.jpg
IMG_3f376e028da27.jpg
Publisert Oppdatert
img

Misfornøyd med lønna: Juan Pablo

Montoya liker ikke at Ralf Schumacher

tjener betydelig mer enn ham selv.

Først et faktum: Olivier Panis og Christiano da Matta fortsetter i Toyota til neste år. Toyota gjør rett i å beholde da Matta. Han har bevist i de siste løpene at han absolutt hører hjemme i Formel 1.

 

Sannsynligvis vil også McLaren-Mercedes fortsette med sine førere, Kimi Räikkönen og David Coulthard. Det er grunn til å tro at Ferrari gjør det samme, selv om det har gått noen rykter om at testføreren Felipe Massa skal erstatte Rubens Barrichello.

Villeneuve ut?

Et av de største spørsmålene er om Jacques Villeneuve kjører Formel 1 til neste år. Etter VM-gullet i 1997 har han hatt høye lønninger - for høye i forhold til resultatene. Nå ryktes det at Alexander Wurz kanskje skal kjøre BAR sammen med Jenson Button. Dessuten vil Honda at japaneren Takuma Sato skal kjøre med Button. Det ser med andre ord mørkt ut for Villeneuve.

 

Justin Wilson, som nå har fått sjansen i Jaguar, håper å fortsette for teamet også til neste år. Trolig kjører Wilson og Mark Webber for Jaguar også i 2004.

 

Ralph Firman har uttalt at han ønsker å fortsette i Jordan, mens Giancarlo Fisichella håper han får sjansen i et annet team. Men det er ikke mange muligheter for italieneren.

img

Dansken Nicolas Kiesa dummet seg ikke ut under sin F1-

debut på Hockenheim.

Montoya til McLaren?

Renault fortsetter trolig med Trulli og Alonso, og Williams fortsetter sannsynligvis med Ralf Schumacher og Montoya. Men mye tyder på at Montoya går til McLaren i 2005. Montoya liker dårlig at Ralf tjener så mye mer enn ham. Montoya og Räikkönen i samme team vil i så fall bli en kruttpakke.

 

Hva så med våre F3000-gutter? Nicolas Kiesa fra Danmark har jo fått sjansen i Minardi etter at Wilson gikk til Jaguar (fordi Pizzonia fikk sparken). Kiesa gjorde en god figur i debuten på Hockenheim og kan fortsette i Minardi til neste år med egne sponsorpenger.

 

Björn Wirdheim fra Sverige har akkurat vunnet F3000-mesterskapet og skal teste for Jordan i september. Han kan være et alternativ hvis Fisichella får sjansen i et annet team.

 

LES OGSÅ:

- Dansk debut

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning