Sikker som banken

Volvo gir ut XC-modeller I fleng. Først XC60, og nå XC70. Mon tro om storebror 70 er redd for at lillebror skal bli for sterk?

Publisert Oppdatert

GENÈVE-MESSEN I GANG NÅ
SE BILDENE AV XC70

Det er i hvertfall et spørsmål vi stiller oss. For det er lett å tro at det blir en viss kannibalisme mellom XC60 og XC70. Heldigvis for XC70, så får den trone markedet en stund alene, frem til XC60 er klar.

Overraskende
Volvo lanserte både V70, og XC70 her i Geneve. Sistnevnte kom noe overraskende, og vi liker jo overraskelser. Bilen bygger på samme grunntanke som XC70 alltid har gjort, og følger bare de innovasjoner og endringer som den ordinære V70 har gjennomgått.

Sikkerhet
Volvo er som alltid opptatt av sikkerhet, noe vi ser i V og XC70. Den har nå fått kollisjonsadvarsel, adaptiv cruisekontroll, lykter som følger svingen, og et system kalt BLIST. Dette systemet advarer deg dersom det ligger noen i blindsonen din. I tilleg har den aktive Bi-Xenon hovedlys, og en funksjon vi normalt finner på store firehjulstrekkere, Hill Descent Control. Denne hjelper deg ned bakkene, og bremser deg ned uten at det begynner å skli. Om det så skulle begynne å skli, så styrer den deg ned med individuell bremsing på alle fire hjulene. Sikkert som banken.

Bilen kommer på markedet til sommeren, men foreløpig har ikke Volvo utarbeidet noen priser. Tålmodighet er en dyd.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning