FORD SHELBY GT-H:

Shelby + Hertz = sant igjen

Alle med et snev av interesse for amerikanske muskelbiler kjenner vel til Hertz-Shelby´ene. Nå gjenfødes legenden.

4443f7d2cf3b0.jpg
4443f7d2cf3b0.jpg
Publisert Oppdatert
img
img
img

I 1966 ville folket hos Shelby - med legendariske Carroll Shelby i spissen - øke salget. En markedsføringskar mente at det måtte være lurt å selge en bråte biler til en flåte-oppkjøper, for eksempel til et leiebilfirma.

Siden Shelby drev med Ford, og Ford eide leiebilfirmaet Hertz. Ford mente også at det kunne ha god PR-verdi å leie ut spreke biler til folk; det kunne jo gi økt salg. Det ene førte til det andre, og Hertz kjøpte tusen Shelby-modifiserte Ford Mustang´er.

Legende

Disse bilene var trimmet, de hadde bedre understell enn standardbilene, større bremser og en haug med annet snacks. Og de aller fleste ble lakkerte i Hertz´ farger; svart med gullstiper. Den legendariske modellen Shelby GT350H var dermed et faktum.

 

Bilene ble raskt populære leieobjekter, ikke minst blant folk som fant ut at dette var en veldig praktisk og rimelig måte å få seg en rask bil til helgas dragrace på. Kjekt å kunne leie en bil på fredag, kjøre race lørdag og så levere tilbake en halvveis oppbrukt bil på søndag! Programmet ble faktisk offisielt kalt "Rent-A-Racer".

Ironi

Disse spesialmodellene er i dag svært populære samlerobjekter, og pene og originale biler selges for skyhøye summer.

 

Nå, førti år etter, gjentar historien seg. Ironisk nok rett etter at Ford har solgt Hertz for rundt 40 milliarder kroner.

500 eksemplarer

500 fabrikknye Mustang sendes til Shelby for ombygging. Her får den i utgangspunktet 300 hk sterke, 4,6 liter store V8´en 25 hk ekstra. Ford Shelby GT-H - som navnet er - får også et mer høyrøstet eksosanlegg, et mer sportslig innrettet understell og annen utveksling på bakakselen for kjappere akselerasjon.

Utvendig er det ikke vanskelig å kjenne igjen en GT-H. Først og fremst får den naturligvis svart lakk med gullstriper, og et knippe "Shelby GT-H"- og "Hertz Edition"-emblemer. En plakett på dashbordet viser hvilken av de 500 bilene dette er, og her finner du også Carroll Shelbys signatur.

- Opplevelse for livet!

img

Legenden Carroll Shelby - still going strong!

Shelbys spesielle panser med låsepinner er på plass, det samme er grill i børstet aluminium. Bilen får en spesiallaget frontfanger, scoop i framkant av bakskjermene, og 17-tommere med 235/55-dekk.

- Akkurat som originalen var, kommer også Ford Shelby GT-H til å være veldig morsom å kjøre, sier Carroll Shelby i pressemeldingen. - De som får muligheten til å leie en av disse bilene, får en opplevelse for livet, fortsetter han.

På flyplasser

De 500 Ford Shelby GT-H-bilene skal inn i Hertz´ "Fun Collection"; leiebiler litt utenom det vanlige. Disse finner du på utvalgte amerikanske flyplasser, og i noen store byer.

 

Men vær kjapp - det kan nok tenkes disse brukes litt hardere enn gjennomsnittet!

 

Du vil etter hvert finne bilene på www.hertz.com, og i mellomtiden kan du jo ta en kikk på hvordan bilene bygges om (og testes!) på Shelbys hjemmeside: www.shelbyautos.com.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning