Sex og SUV-liv

Under innspillingen av ”Sex og Singelliv”-filmen, kjørte Mercedes-Benz´ kommende kompakt-SUV rundt i Beverly Hills.

På filmsettet for "Sex og Singelliv"-filmen kjørte en umaskert GLK rundt omkring. Foto: Automedia
På filmsettet for "Sex og Singelliv"-filmen kjørte en umaskert GLK rundt omkring. Foto: Automedia Foto: © Automedia
Publisert Oppdatert

Spionbilder: Mercedes-Benz GLK

Den populære TV-serien "Sex And The City", eller "Sex og Singelliv" som den heter på norsk, er utgangspunktet for en helaftens spillefilm som kommer på kino i løpet av året, med blant andre Sarah Jessica Parker og Kim Cattrall i hovedrollene.

I forbindelse med innspillingen av en filmscene på Rodeo Drive i Beverly Hills, ble Mercedes-Benz´ neste modell avslørt forleden.

Påkostet
Den europeiske kompakt-SUV-bølgen er bare så vidt kommet i gang. Mercedes-Benz vil også inn på dette store og lukrative markedet. Naturligvis sikter de mot den øverste og mest påkostede divisjonen, med BMW X3, Land Rover Freelander II og den kommende Audi Q5 som hovedkonkurrenter.

GLK, som bilen skal hete, får navn og utseende som står i stil. For i tro Mercedes-Benz-ånd står K´en i GLK for "K urz", altså kort på norsk. Som bildene viser, blir den som en litt krympet utgave av den digre GL.

C-Klasse-teknikk
Under skallet har den samme teknikk som den nye C-Klasse, og firehjulstrekk og sjutrinns automatgirkasse med mulighet for manuell overstyring blir standardutstyr når den kommer på markedet til høsten.

Selv om GLK i utgangspunktet kommer med et knippe store motorer, antar vi at motorprogrammet etter hvert blir omfattende. Vi regner med at de vil tilby modellvarianter som kan sammenliknes ganske så direkte med BMWs X3-utgaver. Dessuten ryktes det at en grom, V8-motorisert GLK 63 AMG også er på vei.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning