Spennende NM-sesong i rally:

SESONGDEBUT I GRUPPE N

Regjerende mester og storfavoritt i Rally-NM får en vanskelig start på sesongen. I det første løpet kommer Henning Solberg til start i en "utrimmet" gruppe N-bil.

Publisert Oppdatert
img

Selv om Henning Solberg skal kjøre en

Mitsubishi i gruppe N, blir han ikke

konkurrent med Knut Høistad (bildet).

Henning er nemlig påmeldt i gruppe A

sammen med versting-bilene.

-Min nye Mitsubishi blir ikke klar til den første NM-runden så da stiller jeg til start i en gruppe N-bil, sier Henning Solberg.

 

Selv om bilen er en "utrimmet" gruppe N-bil er Henning påmeldt i gruppe A for de trimmede bilene. På denne måten håper han å sanke poeng selv om bilen er langt fra konkurransedyktig. Planen er at Henning skal kjøre den bilen Per Erik Brynildsen har kjørt tidligere.

 

Hennings nye bil står hos firmaet Ralliart i England for å gjøres tipp-topp før Henning skal bruke den i de resterende NM-rundene og i den svenske VM-runden. Rune André Dalsjø som har kjøpt maken bil som Henning Solberg kommer imidlertid til start i den første NM-runden, Mountain Rally Norway.

 

-Det er viktigere at bilen til Rune blir ferdig, sier en opptatt Henning Solberg i det han faktisk sitter inne i bilen til Dalsjø for å gjøre de siste justeringene før NM-sesongen begynner den 17. januar på Geilo.

img

Med Henning Solberg i en gruppe N-bil er

Kristian Kolberg favoritt i den første NM-runden.

Sveinsvoll stiller til start

Stavanger-mannen Trond Sveinsvoll hadde egentlig bestemt seg for å selge sin bil å gi seg med rally etter problemene i fjor. Men nå har han ombestemt seg, og i Mountain Rally Norway stiller han til start i sin Hyundai Accent WRC.

 

-Jeg har bestemt meg for å kjøre de tre NM-løpene i vinter. Så får vi se om jeg kjører til sommeren også.

 

Fjorårssesongen ble et mareritt for Sveinsvoll med tekniske problemer i nesten hvert eneste løp. Nå håper han problemene er borte.

 

-Vi har plukket bilen helt fra hverandre i høst, og i helgen testet vi 8-9 mil uten problemer, så jeg er optimist. Jeg regner med å fortsatt kunne kjempe i toppen, sier Trond Sveinsvoll.

 

Relaterte saker:

-Subaru-team i NM

-Røverkjøp til én million

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning