Se nyhetene på Lillestrøm

Den store bilmessen Bil 07 arrangeres fram til søndag. Du får garantert se mye flott du aldri har sett før.

Dronning Mauds vakre ´36 Humber Pullman Limousine er på plass.
Dronning Mauds vakre ´36 Humber Pullman Limousine er på plass.
Publisert Oppdatert

Bilder: Bil 07

Bil 07 - Bil og fremtid er den første ordentlig store bilmessen i Norge på lenge. Det er faktisk første gang siden bilutstillingen i 1991 at alle bilimportørene står samlet om å arrangere noe slikt.

Mye om alt
Fra og med i dag og fram til søndag står fire store haller smekkfulle av biler og alt annet som hører med åpne på Norges Varemesse på Lillestrøm. Importørene har to haller med biler, rekvisita og tilbehør er i den tredje, mens du i den fjerde hallen får oppleve hvordan bilverdenen ser for seg framtiden. Her finner du også en rekke aktiviteter, organisasjoner og andre.

Bilbransjen vil selvsagt gjøre alt for å vise seg fra sin beste side, og det blir mye flott å se. Men det legges også stor vekt på hva bilindustrien skal være i framtiden, både når det gjelder miljø og teknologi, men også på områder som veiutbygging, sikkerhet, rekruttering og design.

24 nye du aldri har sett før
Blant alt du kan få se på Lillestrøm blir det 24 Norgeslanseringer av nye bilmodeller, blant andre Ford Kuga, Fiat 500, Peugeot 308, Audi A4, Kia ProCee´d, Jaguar XF, Volkswagen Tiguan, Mazda 6, Mini Clubman og Mitsubishi Lancer.

Mange av kongehusets flotte biler er på plass, og flere spennende konseptbiler som tidligere kun har vært å se på store, internasjonale bilutstillinger får du også se. En del annet krydder blir det også; for eksempel en Bugatti Veyron, en Koenigsegg CCGT. Når du finner Vi Menn-standen i Hall B, du må stikke innom og si hei, kan du også se den tøffe, norske miljøsportsbilen FYK, den fantastiske og sjeldne Porsche Carrera GT, og utgangspunktet for det som skal bli det nye, norskdesignede karosseriet til Seven Racing-bilene.

Motorsport og action
Motorsportsinteresserte får også en del å se på; blant annet en Ferrari F1-bil, en DTM-Audi, Anders Grøndals 2004-modell Subaru Impreza WRC-rallybil, Tommy Rustads Opel Astra STCC-bil fra årets sesong, og Ole Kristian Nøttveits rallycross-Ford Focus med 550 hk og firehjulstrekk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning