Se grombilen til 50 Cent

Rapperen 50 Cent er bilentusiast, og Pontiac har hjulpet ham med å bygge en grom bil.

50 Cent er tydeligvis fornøyd med G8´en sin.
50 Cent er tydeligvis fornøyd med G8´en sin. Foto: © 2007 General Motors
Publisert Oppdatert

Bilder: Pontiac G8 - 50 Cent

50 Cent, eller Curtis Jackson, som han egentlig heter, har tjent en formue på musikk. Han er også veldig bilinteressert, og har sans for Pontiac. I musikkvideoen til "Amusement Park" ser vi to Pontiac-modeller; konseptbilene til G6 GXP og G8.

Pontiac har inngått partnerskap med 50 Cent, og sammen med tuneren Unique Autosports i New York har de bygd en skikkelig muskelsedan for rapperen.

- En bil jeg virkelig er stolt av
- Å inngå partnerskap med Pontiac har gitt meg muligheten til å kreere noe helt unikt, sier 50 Cent i pressemeldingen. - En spesialbygd bil som jeg virkelig er stolt av. G8 ligner ikke på noen andre biler, og flytter grensene for hva folk tenker at en bil må være, fortsetter han, tydeligvis fornøyd med resultatet.

G8, som kommer på markedet til våren, er i utgangspunktet en barsk og muskuløs sedan. Standardmodellen har en 256-hesters, 3,6-liters V6, mens GT-modellen har en seksliters V8 på 361 hk. Men General Motors har en egen avdeling for morobiter, der du kan kjøpe heftige varer rett fra forhandler. For eksempel komplette racingmotorer, kraftige girkasser og mye annet.

Rundt 550 hk
50 Cents G8 er tungt modifisert. Moroa starter under panseret, der en rekke av GMs Performance Parts´ biter er satt sammen for å få til noe gromt. Blokka er en 427, mens mange av bitene er hentet fra Corvette Z06s sju liter store motor. Her er ingen ting lagd på egen hånd; alt er plukket rett fra hyllene. Resultatet er heftig: 50 Cents G8 er målt til rundt 550 hk.

Tøff - men nesten urørt
Utseendet er jo også tøft, men det er faktisk ikke mye som er gjort med bilen.

- Det mest interessante med dette prosjektet er hva vi ikke har gjort med eksteriøret, sier Will Castro, sjef for Unique Autosports. - Vi har ikke gitt bilen noe stylingsett, store spoilere eller et senkesett. G8 ser riktig ut i utgangspunktet, og vi beholdt derfor den originale formen og la bare til noen detaljer som skulle gjøre den unik for 50 Cent.

Detaljene han snakker om er sjueikede, forkrommede 22-tommere med bitte litt gummi utenpå, mørke baklys og vinduer, et åpnere eksosanlegg og ikke minst en tøff lakkjobb der dekoren skal minne oss om Pontiacs logo. Og selvsagt et knippe "50 Cent Unique Autosports Edition"-emblemer.

Voldsom stereo
Interiøret er også modifisert for å passe til en verdensberømt rapper; standardbilens svarte skinnseter er sydd om med perforerte, røde biter i, det samme er gjort på midtarmlenet. 50 Cent/Unique Autosports-logoen er brodert inn i nakkestøttene og de spesiallagde gulvmattene, og kanskje viktigst av alt: et 800-watts JBL-stereoanlegg der rapperen kan høre sin egen musikk på full guffe.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning