Se den nye Bond-bilen

Snart får vi alle mulighet til å se den nye Ford Mondeo kjøre - på kinolerretet. Og bak rattet sitter selveste James Bond.

Ford Mondeo blir ny James Bond-bil.
Ford Mondeo blir ny James Bond-bil.
Publisert Oppdatert

Vi har nettopp vist bilder av neste generasjon Ford Mondeo - den står nå utstilt på den store bilutstillingen i Paris. Men overraskende nok valgte Ford å vise den fram i stasjonsvognform, uten å fortelle noe mer om hvordan sedanen eller kombicoupéen ser ut.

James Bond bak rattet
Nå har Ford sendt ut en litt annerledes bilnyhets-pressemelding. Og i den fortelles det at den nye James Bond-filmen "Casino Royale", som har verdenspremiere 17. november, nok blir vår aller første mulighet til å se den nye Ford Mondeo røre på seg. Filmen begynner nemlig med at Agent 007 kjører en Mondeo sedan på Bahamas.

Nå er det riktignok ikke noen ordentlig Mondeo James Bond, i form av skuespilleren Daniel Craig, kjører. Disse scenene ble nemlig spilt inn i februar, vel ett år før produksjonen av bilen starter.

I all hemmelighet
Ford måtte derfor kjappe seg med å håndbygge en bil basert på arbeidstegninger og modeller, og glassfiber-bilen ble skipet til Bahamas i all hemmelighet. Dette skulle tross alt skje lenge før bilen skulle vises til publikum for første gang. Bilen skulle jo også være kjørbar, så teknikerne fikk noen svært lange og travle uker med å bygge en funksjonell bil.

De tok seg faktisk også tid til å utsmykke bilen utover det vanlige; den har fått fabrikkens sportsstyling-pakke, som helt sikkert blir tilgjengelig også for kjøpere som ikke nødvendigvis er ute i hemmelig oppdrag.

Ikke første gang
Men slapp av: som vi tidligere har skrevet, skal James Bond fortsatt også kjøre Aston Martin i filmen.

Dette er for øvrig ikke første gang Ford gir en snikktitt på en kommende bilmodell i en Bond-film. I 1976 lagde de et førserie-eksemplar av Taunus Cortina til filmen "The Spy Who Loved Me". Denne endte sine dager i en biljaktscene på Sardinia, der skurkene kjørte av fjellveien og gjennom et hyttetak.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning