MC-hjørnet

SCOOTER ELLER MC?

Jørn N. lurer på om han kanskje skal skaffe seg en stor scooter i stedet for en motorsykkel. Er det et fullverdig alternativ, og hvilken skal han eventuelt velge?

Publisert Oppdatert
img

MC ELLER SCOOTER: Selv om de store scooterne kan by

på egenskaper og ytelser som nærmer seg tradisjonelle

motorsykler, har de fremdeles sine sportslige begrensnin-

ger. Når det derimot er snakk om sjarm og kjøreglede,

er scooterne fullt på høyde.

Hei!

 

Jeg vurderer å kjøpe en tohjuling (ny eller brukt) til våren. I utgangspunktet hadde jeg tenkt meg en motorsykkel til rundt 100 000 kroner, men nå har jeg fått mer og mer lyst på en av de store scooterne (Yamaha T-Max, Honda Silver Wing eller Suzuki 650 Burgman). Jeg synes nemlig de virker både spennende og tøffe.

 

Først og fremst lurer jeg på om scooterne er fullverdige alternativer til en "vanlig" MC. Dessuten lurer jeg på hvilken av de tre som er best. Selv synes jeg at Yamaha'en er tøffest, og har mest lyst på den. Men hva er din mening?

 

Vennlig hilsen Jørn N.

 

I sin tid vurderte jeg faktisk å kjøpe en T-Max selv. At dragningen var et resultat av en fornøyelig testopplevelse, med stor oppmerksomhet og mye moro, er helt klart. Riktignok har "ha-begjæret" fortatt seg noe etter hvert, men jeg har så absolutt sansen fremdeles.

 

Jeg har kjørt alle kandidatene du nevner. Selv om de på mange måter er like, har de sine spesialiteter. Modellen som imponerer mest, er Suzuki Burgman. Den avanserte trykknapp-giringa og den sterke motoren gir kjøreglede på høyt nivå. De andre er også kapable for mye moro, men Burgman er tettest opp mot motorsykler hva egenskaper og ytelser angår.

 

I valget mellom scooter og MC vil nok motorsyklisten inni meg få det siste ordet. Først og fremst fordi jeg liker å kjøre aktivt i svinger. Selv om også scooterne kan kjøres fort, stiller tradisjonelle motorsykler med bedre stabilitet og mer egnet ergonomi. Hvis jeg derimot hadde hatt et urbant transportbehov som skulle oppfylles, i tillegg til fornøyelsen, ville jeg vurdert en scooter. Jeg skal heller ikke underslå at "se-og-bli-sett-faktoren" betyr en del. Der er nemlig scooterne i særklasse best!

 

For å være helt ærlig, er jeg ikke i stand til å gi deg noe entydig svar. Det går mye på emosjonelle kvaliteter, og da er det smak og behag som gjelder. Synes du at scooterne virker tiltalende, og er klar over de sportslige begrensningene som fotbrett og trillebårhjul innebærer, er jeg sikker på at en scooter vil funke.

 

Så mitt råd blir, nær sagt som alltid når det gjelder motorsykler: Gjør en nøktern vurdering av behovet. Deretter tar du sjela med på råd. Er det noenlunde samsvar, er valget klart. Hvis det går i favør av en scooter, vil du ikke bli skuffet!

 

Vennlig hilsen Jon A.

 

RELATERTE SAKER:

- Smått og rått

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning