Scirocco nærmer seg

Volkswagens kommende sportscoupé Scirocco gjennomgår nå tester i sterk varme. Og det kan se ut som om mye fra konseptbilen består.

Slik antar våre kilder at Scirocco blir  svært nær det tøffe IROC-konseptet. (Foto: Automedia)
Slik antar våre kilder at Scirocco blir svært nær det tøffe IROC-konseptet. (Foto: Automedia) Foto: © Automedia
Publisert Oppdatert

Våre kilder forteller at mye tyder på at Scirocco får beholde mange av de tøffe og markante trekkene fra konseptbilen IROC som ble presentert for et par år siden. Den kompakte coupéen er basert på den åpne Eos, og teknikken skal også deles med denne.

Vi kan derfor regne med et stort knippe motorer fra turbomatede firere til den 300 hk sterke R36-sekseren som skal komme i Golf etter hvert.

Varm test
Bilen testes i disse dager i Death Valley - nye biler må jo testes både i sterk varme og streng kulde før de slippes på markedet. Scirocco skal være sportslig, både i utseende og opplevelse, og skal ta opp arven etter forgjengeren med samme navn.

SE SPIONBILDENE HER

Den originale Scirocco ble for øvrig produsert i to generasjoner mellom 1975 og 1991, før Corrado etterfulgte denne mellom 1992 og 1996. Sistnevnte ble aldri den suksessen Volkswagen hadde håpet på, mer på grunn av høy pris og mote enn bilen i seg selv.

FLERE FOTOGALLERIER

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning