Schie klar på hjemmebane

Thomas Schie er klar for start i Rally Norway. Etter dagens Shake Down på Hamar er han også langt mer fornøyd med sin Ford Focus WRC enn han var under Swedish Rally forrige helg.

Publisert Oppdatert

- Vi har fått justert motoren slik at den går langt bedre enn i Sverige. I hvert kjentes det bra ut under dagens Shake Down. Jeg merket det spesielt på at jeg kunne kjøre mer på høyt gir. I Sverige måtte vi stadig gire ned, sier Thomas Schie som endte på 14. plass under det svenske VM-løpet.

-I tillegg til at motoren er bedre har vi hevet bilen noe og også satt på mykere fjærer enn vi hadde i Sverige. Det virket veldig bra under dagens test, sier Schie videre.

Det er mange førere som er spente foran helgens runde. For de aller fleste er det ukjente forhold når det for første gang kjøres VM-runde i Norge. Thomas Schie endte på 3. plass i fjorårets prøveløp, og den tredoble Norgesmesteren er godt kjent med norske forhold. Det er imidlertid ikke mye av de fartsetappene som ble brukt i fjor, som også brukes under årets løp.

Etter forrige helgs løp i Sverige er Thomas Schie noe usikker på hvordan det kan gå i Rally Norway.

-Målet er selvfølgelig å gjøre det bedre enn i Sverige. Men det er mange harde konkurrenter. Blant annet er alle de beste norske med her, så det blir spennende, sier Thomas Schie som triller over startrampen i Hamar sentrum i kveld sammen med sin svenske kartleser Göran Bergsten.

På fredag kjøres de sørligste fartsetappene i løpet, i Kongsvinger, Grue, Krikenær, Haslemoen og Løten. Totalt kjøres åtte etapper på fredag. På lørdag er det i området Elverum, Ringsaker og Lillehammer man kjører. Blant annet løpets lengste etappe på drøye 44 km i Elverum, samt den fantastiske fjelletappen ved Lillehammer. Begge disse kjøres også på søndag, og den 44 km lange Elverum-etappen setter et krevende punktum for løpet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning