MC-hjørnet 

SÆRT FRA STATENE

Det sies at alt er stort i USA. I hvert fall er det helt sikkert at custominteressen er stor og at det knapt finnes grenser for hva man kan kjøpe hvis man vil eksponere sin entusiasme.

Publisert Oppdatert
img

KLAR BESKJED: Beskjeden er klar, men vi har

ikke helt klart for oss hvem -  eller kanskje

hva, beskjeden er myntet på...

Ved påsketider var vi nemlig en tur over, og vi benyttet anledningen til å besøke et av de større treffene som blir arrangert.

 

Med 8000-10 000 deltakere, et utstillingsareal på størrelse med 10-15 fotballbaner, streng våpenkontroll og kroppsvisitering - og selvsagt de utroligste doningene man kunne tenke seg, var det ingen tvil: Man var i cruisernes hjemland! Det hele gikk imidlertid pent og pyntelig for seg, og kameraet ble fylt av sykler og stæsj. Etter hvert kommer vi tilbake med en større reportasje, men vi pirrer nysgjerrigheten med en liten smakebit av det som rører seg på den amerikanske cruiserfronten.

Lettkledd pynt

At cruiserentusiaster er opptatt av mer enn bare cruisere er helt åpenbart. I hvert fall hvis man skal tolke dekoren på de mest dekorerte modellene. Lettkledde og lekre damer dominerte så vel bensintanker som eksospotter. At cruiserfolket utviser en langt større språklig dristighet enn det man opplever på TV, er også klart. Uten å gå i detalj, opplevde vi i hvert fall en saftig chopper med "fuck you" innbrodert i setetrekket - hva nå eieren måtte mene med det.

 

Folk vi kom i prat med, hvilket var særdeles lett, var i hvert fall hyggelige og vi følte oss nærmest hjemme. Riktig trivelig var det, da vi ble invitert på en burger, tilberedt på Olivias Custom Cycle Grill. Hva det er?? En velutstyrt gassgrill, formet som en saftig V-twin-cruiser.

 

img

SYKKELBJELLE: Selv de barskeste bikerne har respekt

for onde ånder. Man kan bli kvitt styggedommen

ved å utstyre jernet med en liten bjelle.

Mellom munnfullene av velsmakende kjøtt og, etter min smak, ikke fullt så velsmakende "Bud Light", ble vi fortalt at grillen kunne leveres med motivlakk og at den ble tent ved å vri gasshåndtaket. Vi takket for maten og lovet å formidle internettadressen: www.oliviascyclegrill.com

 

Visste du forresten at amerikanske bikere har begynt å henge bjeller på syklene sine? Ikke for å varsle omgivelsene om at man er i anmarsj (det besørges jo av kubikkdrønnet), men derimot for å jage vekk onde ånder. Jeg ble nemlig fortalt at det finnes en bestemt ånd som gjør MC-tilværelsen farlig. Og bjellen skal altså skremme dævelskapen. Jeg kjøpte en selv.

 

Apropos det, kan amerikanske MC-entusiaster nå få velsignet sykkelen sin. Mot et symbolsk beløp, tilbyr en prest i Tennessee denne servicen. Som bevis får man pin og sticker med påskriften "Blessed in 2003". Med bjelle og klistremerke bør bikere føle seg trygge i USA...

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning