S-MAX ble årets bil

Ford S-MAX ble i natt kåret til årets bil, men avstanden til Opel Corsa på andreplass ble knapp.

Publisert Oppdatert
S-MAX
S-MAX

Ford sin store og til familiebil å være, sportslige, modell fikk to poeng mer enn Opel Corsa. Dermed kan S-MAX smykkes med tittelen «Årets bil 2006».

Det er 58 biljournalister fra europeisk bilpresse som sitter i juryen, og dommen falt i natt.

- Det finnes ikke noe slikt som en sportslig familiebil. Ford S-Max er kanskje det nærmeste du kommer, sier Rune Korsvoll fra bladet Motor.

TRYGGERE OG BEDRE
Det er syvende året på rad Korsvold sitter i juryen.

- Målet med kåringen er å påvirke bilindustrien til å bygge biler som er praktiske, rimeligere, tryggere og mer miljøvennlige, sier Korsvold.

Han forteller at kriteriene forandrer seg etter hvert som årene går.

- For ti år siden var det sikkerhet som var viktigst, nå er miljøvennlighet og praktisk bruk i ferd med å overta, sier Korsvold.

SPENNENDE
- Det som kanskje gjorde at S-MAX stakk av med seieren er at den er praktisk, og at Ford har en del spennende og miljøvennlige dieselmotorer. Men den viktigste grunnen er kanskje at den er spennende å kjøre og pen å se på. Mange familiebiler framstår som litt «kjedelige», men det gjør ikke denne, sier Korsvold.

Det var tettere i toppen enn noen gang på Korsvolds sju år.

- Det var ingen favoritt som pekte seg ut. Personlig hadde jeg Skoda Roomster som favoritt. Med norske øyne er den spennende. Den er billig og veldig praktisk. Det er en «brød og smør-bil» som barnefamiliene kan ta seg råd til. Den er sikker og miljøvennlig, sier Krosvold.

Roomster kom til slutt på 4. plass med 189 poeng.

Det var opprinnelig 41 kandidater til den gjeve utmerkelsen, men i finalen var det bare åtte biler igjen. Den endelige resultatlisten ser sånn ut:

1.Ford S-MAX, 235 poeng

2. Opel Corsa, 233 poeng

3. Citroën C4 Picasso, 222 poeng

4. Skoda Roomster, 189 poeng

5. Honda Civic, 148 poeng

6. Peugeot 207, 144 poeng

7. Volvo C30, 141 poeng

8. Fiat Grande Punto, 138 poeng

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning