Rullende verktøykasse

Nissan stiller ut en bil i Detroit som skal friste de nevedyktige. Dette er på ingen måte en bil for familien, men en real guttebil.

Publisert Oppdatert

SE ALLE DETROIT-NYHETENE

Bevel er bilen for de som kjører alene minst 90 prosent av tiden, og den er ment å være en rullende verktøykasse. Her er det ikke tatt veldig hensyn til ny teknologi, selv om den har solcellepanel på taket for å virke i det minste litt high-tech.

Stor, større, størst
Bilen har fått en lang akselavstand, fordi hjulene er trukket langt ut i hjørnene. Så stor er den, at den til og med overgår Nissan Murano, som er deres største SUV. Som om ikke det er nok, så ruller den på 20" hjul. Også dørene er veldig store, for å understøtte bilen som en rullende verktøykasse. Da må man selvfølgelig ha enkel inn og utlasting.

Alternativ til pickup
Nissan tror en bil som Bevel kan bli et alternativ til alle de amerikanere som har en pick-up, men trenger et lasterom som kan låses. Designerne har dessuten fått leke seg med å montere inn duppeditter over alt. Her finner du 12 volt's strømuttak ett sted, og 110 volt et annet (ville sikkert vært 220 i Europa).

Tross Nissan sine gode forsøk på å fortelle hvem bilen er for, og hva den er tenkt som, så sliter jeg med å se meningen med den. I mine øyne er den en varebil med store dører og mye utstyr. Trenger man å lage en konseptbil for det?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning