Røsker i håret

Den amerikanske Corvette-tuneren Callaway lanserer en åpen variant av den heftige C16. I 320 km/t blåser det nok godt rundt ørene.

Har du lyst på en helt særegen og ekstremt sprek Corvette? Callaway gir deg 616 hk i en åpen vogn.
Har du lyst på en helt særegen og ekstremt sprek Corvette? Callaway gir deg 616 hk i en åpen vogn.
Publisert Oppdatert

MER OM BIL

Amerikanske Callaway har drevet med foredling av Corvette i mange år. På slutten av åttitallet ble de berømte med sin Sledgehammer-modell; en 880 hk sterk, gatelegal Corvette som klarte fantastiske 410 km/t.

Callaways nyeste modell, C16, er heller ikke spesielt tam. Den er basert på nyeste generasjon Corvette, og motoren trimmes til 560 hk og 678 Nm. Om det ikke er nok, leverer de en pakke som gir deg 616 hk og 789 Nm. Det er nok til å gjøre 0-96 km/t på 3,3 sekunder, og toppfarten er 331 km/t. Og fremdeles har du fabrikkgarantien i behold.

Egen stil
Nå lanserer de altså en åpen variant av denne bilen. Som coupéen er mye av det originale byttet ut med Callaways biter; utvendig styling, dashbord-dekor, rattet og en del annet. Du kan også få den med dype Recaro-seter, og om du vil kan du få Callaway til å trekke om hele interiøret hos deres egen salmaker.

Bilen skal også kunne takle at du har lyst til å bruke kreftene; understellet er oppgradert med en justerbar pakke utviklet i samarbeid med Eibach, mens bremsene er av velvoksen type. Legg til nye felger - som for øvrig veier halvparten av de originale aluminiumsfelgene - i nitten tommers størrelse foran og tjue bak, skodd med henholdsvis 285/30-dekk foran og 325/25-dekk bak, så har du en fin pakke.

Det koster
Prisen på en Callaway C16 Cabrio begynner på 128 765 amerikanske dollar, eller rundt 815 000 norske kroner før avgiftene skal betales. Til sammenlikning begynner prisen på en åpen standard-Corvette på 53 335 dollar, og den 505 hk sterke toppmodellen Z06 begynner på 70 000 dollar. Da kan det kanskje være greit at Callaway også tilbyr oppgraderingsbitene stykkevis, så du kan montere de på din egen Corvette.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning