SKODA ROOMSTER:

ROOMSTER ER KLAR

Skodas fleksible folk- og fe-frakter Roomster er nå klar for produksjon.

Publisert Oppdatert

Første gang vi så Skodas Roomster-konsept, på Frankfurt-utstillingen i 2003, ble vi imponerte. Både av den artige designen, men også av hvor praktisk og rommelig konseptet var.

Spennende konsept

Skoda sa den gang at de lanserte konseptmodellen for å høre publikums røst, og siden den fikk en svært positiv mottakelse vurderte de videre om den skulle bygges.

Etter en tid kom bekreftelsen på at den skulle produseres, og vi krysset fingrene for at i hvertfall noe av det spennende ved konseptmodellen skulle tas med til produksjonsmodellen.

Pizzabil?

Nå har Skoda sendt ut de første bildene og litt informasjon om den ferdige Roomster. Den skal presenteres for publikum på den kommende bilmessen i Genève (avdukingen skjer nærmere bestemt den 28. februar), og det gleder oss å se at en god del av konseptets godbiter fortsatt henger med.

Roomster er en høyreist bil, med store vindusflater som sørger for et lyst interiør. Den kan kanskje minne litt om en pizzabil - men slike har jo gjerne god innvendig plass.

Ut ifra det vi kan se (det er ikke frigjort noen faktiske mål på bilen ennå), vil Roomster havne i samme kategori som for eksempel Renault Kangoo og Citroën Berlingo. Med andre ord en rimelig bil med god plass.

- Praktisk og rommelig

Skoda lover oss et praktisk og fleksibelt interiør, med masser av plass til folk og bagasje. Du kan velge om du vil prioritere beinplass framfor bagasjeplass eller omvendt, noe som visstnok skal kunne gjøres på en enkel måte.

Under panseret kan du velge mellom tre dieselmotorer og tre bensinmotorer, og disse kan også kombineres med automatgir for de som måtte ønske slikt.

Hit til høsten

Selv om norske avgifter har en tendens til å rote til produsentenes markedsplaner, blir vi lovet en hyggelig pris på Roomster. Hva dette betyr i praksis må vi nok vente litt før vi kan se - spesifikasjoner som bilstørrelse og motorstørrelse er foreløpig ikke offentliggjort.

Roomster er for øvrig første ledd i Skodas utvidelse av modellspekteret. De har bekreftet at den kompakte SUV´en Yeti også skal bygges. Selv om den sannsynligvis blir litt mer konvensjonell enn konseptbilen de tidligere har vist, er vi spente på resultatet. Denne kommer riktignok ikke før i 2008, vil vi tro.

Roomster kommer på det europeiske markedet i løpet av sommeren og høsten.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning