ROLLS-ROYCE CENTENARY PHANTOM

ROLLS MED JUBILEUMSBIL

I disse dager er det hundre år siden Henry Royce og Charles Rolls hadde sitt første møte. Og et slikt jubileum må selvfølgelig feires med en spesialversjon av Phantom.

Publisert Oppdatert

Retro-hint

Rolls-Royce Centenary Phantom er navnet på den nye modellen. Den er i utgangspunktet en Phantom, men har fått en del detaljer som skal skille den fra mengden av vanlige Phantom-biler, samtidig som den trekker linjene tilbake til den britiske bilbyggerens første modeller.

Centenary Phantom får unike farger. Den lakkeres i Dark Curzon - samme farge som ble lansert på eksperiment-kabrioleten 100EX - med felger i Meteor Silver. Skinnet i interiøret har samme farge som karosseriet, mens taket er trukket i røykgrått skinn.

Eksklusiv herreklubb

Alle emblemer har rød skrift på krommet bakgrunn, som på alle Rolls-Royce-modeller mellom 1904 og 1930. Terskellistene har navnene til grunnleggerne av fabrikken inngravert, og på B-stolpen har man plassert en identifikasjonsplate som viser chassisnummer, det vil si hvilken av de 35 jubileumsbilene det er snakk om.

I Centenary Phantom er det enda mer mahogny enn i standardmodellen, men her er det også sølvinnlegg i treverket. Også sjåførens arbeidsplass er forandret, med nye instrumenter innfelt i et dashbord av aluminium. De sammenhengende "RR"-bokstavene i dørene markerer også at dette er en Phantom utenom det vanlige.

Som seg hør og bør for en sådan vogn, nevnes ingen pris. Og vi antar at heller ikke Spirit of Ecstasy-figuren på panseret - selvsagt i massivt sølv - bidrar til noen lavere pris i forhold til basis-Phantom. Den koster for øvrig 320 000 euro, eller drøye 2,6 millioner kroner om du vil. Selvfølgelig før merverdiavgift og våre særnorske registreringsavgifter er lagt til.

 

[email protected]

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning