Ny sponsorkontrakt:

ROGER MOEN I STCC?

En ny storsponsor har sørget for at Roger Moen skal kjøre STCC denne sesongen. Vi Menns faste biltester skal kjøre en Peugeot 406 Coupé.

Publisert Oppdatert
img

En slik bil skal Roger Moen kjøre i STCC. Tommy Rustad

har fått 100 kilo straffevekt i sin Opel Astra. Roger Moen

kan få det samme ettersom også denne bilen stammer fra

BTCC i England og ikke det europeiske mesterskapet ETCC.

-Det kom overraskende på meg, men en ny sponsor dukket opp denne uken, og dermed tyder alt på at jeg skal kjøre STCC (Swedish Touring Car Championship), sier Roger Moen.

 

Roger har ikke kjørt billøp siden han deltok i BTCC i 2001. I år hadde han planer om et come back i det engelske mesterskapet, men i stedet velger han Sverige.

 

-Det er av praktiske årsaker ettersom jeg skal drifte teamet til Petter Granlund som skal kjøre Volvo S60 Challenge på de samme banene, forklarer Roger.

To mekanikere fra England

Roger Moen får med seg to mekanikere fra det engelske Peugeot-teamet til de svenske banene, men ellers skal Rogers norske mekanikere drive teamet til Roger og Petter Granlund, samt Kenneth Moen, som skal kjøre Peugeot Cup hjemme i Norge.

 

-Vi har fått låne semitraileren til Peugeot Sport Norge til STCC-løpene, men uansett om mye har ordnet seg den siste uken er det ikke sikkert jeg rekker det første løpet den 4. mai, forteller Roger.

 

Det var altså en ny sponsor som har gjort at Roger kan kjøre STCC denne sesongen. Sponsoren ble klart på mandag denne uken, og de siste dagene har vært preget av stress for å få alt klart til sesongstart.

 

img

Roger Moen har ikke kjørt billøp siden 2001.

-Vic Lee i England skal offisielt melde på min bil, men han har det også travelt med å bygge to Peugeot 307 for BTCC.

 

I likhet med Opel'en som Tommy Rustad skal kjøre i STCC stammer Rogers Peugeot fra engelske BTCC. Det betyr at de vil få straffevekt i forhold til de andre bilene som stammer fra det europeiske standardbilmesterskapet ETCC.

 

-Jeg håper jeg ikke får for mye handicap i forhold til de andre bilene, sier Roger.

To års kontrakt

Kontrakten med Rogers nye sponsor løper over to år og det betyr mye for en fremtidig satsing.

 

-Jeg tipper at 2003 blir det eneste året hvor BTCC-biler blir tillatt i Sverige. I så fall må jeg ha en ny bil til neste år, og det kan for eksempel bli en Peugeot 307, avslutter Roger.

 

Relaterte saker:

-STCC på NRK

-Erlandsen har det travelt

-Tommy Rustad i Opel

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning