MINITEST: DAEWOO NUBIRA 1,6

RIMI RACING

41c97912933a2.jpg
41c97912933a2.jpg
Publisert Oppdatert

Om ikke lenge skifter Daewoo navn til Chevrolet, og bare navnebyttet vil nok hjelpe på bilens image. Vi får jo ikke akkurat våte drømmer av navnet Daewoo, eller hva? I tillegg skal Daewoo, eh, jeg mener Chevrolet, delta i det nye "World Touring Car Championship" med sin Nubira. En av sjåførene blir den rutinerte sveitseren Alain Menu.

imgJeg har akkurat kjørt stasjonsvognen med 1,6 liter en uke i Norge, og sjelden har jeg kjørt så rolig med en bil. Men det er kanskje bra, for bilen er fin den - i hvert fall i forhold til prisen.

Det er enkelt å forstå seg på alle justeringsmuligheter. Ingen avanserte joystick'er her, men likevel er det lite man savner. Rattet kan justeres i alle retninger, det samme kan setet, og bilen har klimaanlegg, CD-spiller og antispinn. Alt dette er standardutstyr. I tillegg er den ganske rommelig. Foran sitter man bra i de fleste biler, men også i baksetet kan man trives i en Nubira, og ettersom dette er en stasjonsvogn, er det god nok plass for de flestes bagasje. Bagasjerommet måler 400 liter, og hvis ikke det er nok, er det mulig å slå ned baksetene.

At sedanmodellen av Nubira skal være basis for en racerbil, er ikke så lett å forstå når man kjører denne bilen. Tenker man sportslig, burde fjæringen ha vært stivere. Men slik den er i dag, er den midt i blinken for de fleste potensielle kjøpere. Styreresponsen er faktisk ikke så verst, og girkassa er også enkel å håndtere. Noen ganger høres motoren ut som en sprek Subaru Impreza, men det er bare lyden. Nubira stasjonsvogn får man bare med en 1,6-liters motor på 109 hestekrefter, og den går ikke akkurat unna. Men igjen - perfekt for gjennomsnittlige kjøpere. Dessuten bråker motoren lite under vanlig kjøring og støyen i bilen er i det hele tatt veldig akseptabel.

imgDenne bilen koster under 200 000 kroner - og det er ganske mye bil for pengene. Kvalitetsfølelsen kunne selvsagt ha vært bedre, imagen likeså; noe må man tross alt ofre når man kjøper ny bil til 194 950 kroner. Men jeg håper bilen til Alain Menu er påkostet litt mer


[email protected]

 

Tekniske data: Daewoo Nubira 1,6 Stv.
Motor: 1598 ccm
Ytelse: 109 hk ved 5800 o/min
Dreiemoment: 150 Nm ved 4000 o/min
Vekt: 1250 kg
Bagasjerom: 400 liter
0-100 km/t: 11,4 sek
Toppfart: 187 km/t
Pris: 194 950 kroner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning