Renault Koleos:

Renault med SUV

Renault har tidligere sagt at de vil bygge en kompakt-SUV, og her er første smakebit på bilen som skal komme om halvannet år.

Renault Koleos
Renault Koleos
Publisert Oppdatert

De europeiske bilprodusentene har fram til nå vært så godt som fraværende i kompakt-SUV-segmentet. I stedet har de japanske og koreanske produsentene fått ture fram slik de vil, med enorme salgstall og inntekter som resultat.

Men nå er de europeiske i startgropa, og en rekke modeller kommer i de nærmeste årene. Renault viser fram sitt SUV-konsept ved navn Koleos i Paris; en firehjulstrekker som skal hinte om det som kommer på markedet i første halvdel av 2008.

Crossover med kraftig diesel
Koleos skal by på alle de røffe egenskapene en SUV vanligvis har, kombinert med rommelighet og komfort som en crossover. Den er bygget på en helt ny plattform, med firehjulstrekk-teknologi lært fra samarbeidspartneren Nissan. Drivkreftene fra den 180 hk sterke diesel-toliteren fordeles dit de trengs; opptil 100% kan fordeles til en aksel ved behov.

Bilen har det den bør ha av elektroniske hjelpemidler, den har et digert glasstak, og når du åpner døra foldes dørterskelen ned for å lette innstigning. Konseptet er bygget som en rommelig fireseter, men vi vil jo tro Renault vil gi den et sete til når produksjonsversjonen er klar.

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning