DODGE RAM SRT-10 QUAD CAB

REKORD-PICKUP FOR FIRE

Dodge RAM SRT-10 er nå tilgjengelig med fire dører og fire seter. Dermed har du enda en unnskyldning for å kjøpe deg verdens kraftigste og raskeste serieproduserte pickup.

Publisert Oppdatert

I februar i år fikk den Viper-motoriserte RAM SRT-10 plass i Guinness´ Rekordbok som verdens raskeste serieproduserte pickup. Nå befester Dodge posisjonen med å også ha plaketten for verdens raskeste firedørs pickup hengende på veggen.

Brutale krefter

Den firedørs pickup´en - Quad Cab på Dodge-språket - har samme motorisering som sin kortere og mindre familievennlige søster. Under panseret ligger den 8,3 liter store V10-motoren som vanligvis tjenestegjør i Viper, med de respektable ytelsene 506 hk og 712 Nm.

Koblet til en firetrinns automatkasse sendes tonnevis med bil fra 0-100 km/t på rundt fem sekunder. Firedørs-versjonen har fått lavere utveksling enn den korte versjonen, både for å gi bedre akselerasjon fra stillestående og lave turtall og for å gi enda større drakraft for tilhenger.

3,4 tonn henger

Quad Cab har i tillegg fått nye innstillinger på understellet, og styringen er modifisert for å gi en bedre kjøreopplevelse.

 

Dette skal også gjøre sitt til at bilen er velegnet til å dra en fullastet henger; noe som i Dodge Ram SRT-10-verdenen betyr heftige 3,4 tonn.

Innvendig har Quad Cab fått fire dype seter med støtte der det trengs, en startknapp - som i Viper - er på plass, og karbon og børstet metall pryder overflater og detaljer.

Vi venter fortsatt i spenning på Fords forsøk på å dytte RAM SRT-10 ned fra tronen.

[email protected]

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning