Rekord i ekstrem-løp

Årets utgave av det legendariske Pikes Peak-bakkeløpet ble arrangert nylig. Og det ble ny bakkerekord.

Halve etappen går på grus, svingene er skarpe, og skrenten utenfor er ekstremt bratt.
Halve etappen går på grus, svingene er skarpe, og skrenten utenfor er ekstremt bratt.
Publisert Oppdatert

21. juli ble det 85. årlige Pikes Peak-bakkeløpet arrangert. Løypa, som går opp Pikes Peak i Colorado, USA, er vel en av de mest skremmende i motorsportsverdenen.

Sinnsyke forhold
Etappen opp til toppen er nesten 20 kilometer lang, den består av 156 svinger, og underlaget skifter fra asfalt til grus omtrent midtveis.

SE BILDENE HER

Starten ligger 2866 meter over havet, og målgang ligger 4300 meter over havet. På veien opp får førerne stadig sola midt i trynet, den tynne lufta gjør at hjernen og kroppen fungerer dårligere, og den stjeler også 30% av motoreffekten.

1829 meter fritt fall
Som om ikke dette er nok, er løypa ikke akkurat spesielt godt sikret, og flere steder faller du veldig langt om du kjører ut. Den ene svingen bærer navnet "Bottomless Pit", og kjører du ut her er det 1829 meter ned til bakken.

Nobuhiro "Monster" Tajima, president i Suzuki Sport, vant årets løp, og satte samtidig bakkerekord. Tiden ble ti minutter og ett sekund, og Rod Millens tretten år gamle rekord ble dermed slått med tre sekunder.

Grei maskin
"Monster" kjørte det som en gang kanskje var noe som liknet på en Suzuki XL7 av nyeste type, spesialbygd for løpet og med en twinturbomatet, 3,6-liters V6 på 1007 hk og 1000 Nm under det lette skallet.

Bilens heftige vinger ga for øvrig 35% høyere marktrykk enn bilen "Monster" Tajima vant med i fjorårets løp.

Samtidig som "Monster" feiret seieren, fortalte han at neste års mål allerede var klart: å bryte timinuttersbarrieren. Vi gratulerer, og ønsker lykke til!

Utrolig underholdning
Du kan lese mer om bakkeløpet på arrangørens hjemmesider www.ppihc.com, og på www.youtube.com er det lett å søke seg fram til en rekke fantastiske videosnutter fra løpet. Det er nesten utrolig at dette er virkelighet, og ikke hentet fra et dataspill.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning