Råsprek luksuscoupé

Selvsagt måtte Mercedes-Benz putte den 612 hk sterke AMG-V12´en ned i den digre, elegante og svært kjørbare CL.

Den store og elegante CL får enorme fartsressurser når AMGs biturbomatede V12 er på plass under panseret.
Den store og elegante CL får enorme fartsressurser når AMGs biturbomatede V12 er på plass under panseret.
Publisert Oppdatert

Se bildene her
F1-inspirert og hårete

Mercedes-Benz er flinke til å bruke motorer i mange biler. AMG-avdelingens biturbomatede V12 er nå plassert i den digre, elegante og svært kjørbare CL, og resultatet har fått navnet CL 65 AMG.

Voldsom kraft
Motoren er fra før av å finne i S-Klasse og i SL, og den seks liter store maskinen på 612 hk og 1000 Nm gir også CL fine prestasjoner. Ved hjelp av en femtrinns automatkasse tar 0-100 km/t 4,4 sekunder, 200 km/t nås på 13,3 sekunder, og toppfarten er begrenset til 250 km/t.

Lav vekt - ekstrem motor
Er dette neste Z4?

CL 65 AMG har fått hustrimmerens stylingsett med en åpnere front, mer markante og lavere sideskjørt, og en iøynefallende bakfanger med integrert diffuser i karbonfiber og to digre, doble eksosutblås. Et sett 20-tommere samt AMGs videreutviklede, aktive understell gjør også sitt for utseende og kjøreegenskaper.

Påkostet
Også innvendig har AMG gjort sitt; rattet, setene og dashbordet er preget av at dette er en sportslig og ikke minst påkostet modell. Speedometeret er for øvrig gradert til 360 km/t.

Liker du forresten fargen på bilen vi viser her? Den er lakkert med en ny teknologi som Mercedes-Benz tidligere kun har benyttet på noen showbiler. Alubeam, som den kalles, benytter pigment-partikler som er mye mindre enn i konvensjonell billakk. Dette gjør at den ser mer "flytende" ut enn vanlig lakk, og at lyset reflekteres på en mer intens og mer levende måte. 40 eksemplarer av CL 65 AMG skal lakkes slik, for å markere AMGs 40-årsjubileum.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning