Racer på auksjon

Mercedes-Benz auksjonerer bort en DTM-racerbil til inntekt for vanskeligstilte barn og ungdommer.

AMG-racerbilen vant et DTM-løp i fjor, og kan nå bli din - om du legger inn et pent bud, godt over minstesummen på drøye 2,4 millioner kroner.
AMG-racerbilen vant et DTM-løp i fjor, og kan nå bli din - om du legger inn et pent bud, godt over minstesummen på drøye 2,4 millioner kroner.
Publisert Oppdatert

For aller første gang skal Mercedes-Benz auksjonere bort en av sine DTM-racerbiler, til inntekt for Laureus Sport for Good Foundation. Fondet, som Mercedes-Benz var med på å grunnlegge, skal gi livet bedre for vanskeligstilte barn og ungdommer. Det ble grunnlagt for ni år siden, i sammenheng med at Daimler AG og Richemont startet opp Laureus World Sports Awards, som vel kan anses som idrettens Oscar-utdeling.

Vi dekker bilmessen i Genève. Se nyhetene her.

Folk som Boris Becker, Katarina Witt, Edwin Moses, Martina Navratilova og Alberto Tomba er også støttespillere for fondet.

Livsglede gjennom idrett
Fondets mål er at de som er med på prosjektene skal oppdage nye og gode sider ved livet, gjennom idretten. Fondet driver i dag over femti prosjekter verden over. Prosjektene er spesielt rettet mot barn og ungdom der fattigdom, vold, narkotikamisbruk, diskriminering og AIDS er med på å ødelegge muligheten for et verdig liv.

- Alle oss hos oss er svært glade for å kunne få hjelpe fondet så mye gjennom denne auksjonen, sier visepresident Norbert Haug for Mercedes-Benz Motorsport i en pressemelding.

- Det betyr at vårt engasjement i motorsport hjelper vanskeligstilte barn og ungdommer. Inntektene fra auksjonen vil gå rett til finansiering av sportsaktiviteter verden over, fortsetter Haug.

- Siden fondet ble etablert, har det hjulpet over 130 000 unge. Selvsagt håper vi at auksjonen vil bringe inn mye mer enn minimumsbudet vi har satt på bilen. Hver eneste euro vil hjelpe fondet til å sette i gang nye prosjekter og bidra til å opprettholde prosjektene som allerede er i gang, forteller Haug.

Vinnerbil
Bilen det er snakk om, hvis fulle navn er AMG Mercedes DTM C-Klasse, vant DTM-løpet i Oschersleben i fjor, med Gary Paffett bak rattet. Og for å gjøre den enda mer spesiell, har de fått et knippe kjendiser - som Boris Becker,

Franziska van Almsick og Niki Lauda - til å sette sin signatur på panseret.

Selve auksjonen organiseres av auksjonshuset Christie´s. Vær obs på en liten detalj: Minimumsbudet er satt til 300 000 euro, eller drøyt 2,4 millioner kroner etter dagens kurs. Du kan nok regne med at budene går en god del høyere enn dette når hammeren slår den 4. april.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning