Råbarsk kompakt-SUV

Hyundai fortsetter å vise fram tøffe konsepter. Nå har de presentert et råbarskt, todørs SUV-konsept med en god del interessante detaljer. Og i denne kan du drikke kaffe med begge hendene på rattet.

Publisert Oppdatert

Hyundais amerikanske designsenter har nå presentert sin tiende konseptbil. Tidligere har vi fått se mange tøffe og flotte biler som skal hinte om den koreanske bilprodusentens framtid, og vi krysser fingrene for at deres nyeste konsept finner veien til produksjonsbåndet om ikke så lenge.

- For individualisten
HCD10 Hellion kalles bilen, en tredørs, kompakt SUV/crossover som vil vise at den er egnet for røffe oppgaver. - Den er designet for å appellere til en individualist, sier Joel Piaskowski, sjefsdesigner for Hyundai Design Center, i pressemeldingen. - Tankesett og holdning er i ferd med å bli den moderne måten å definere markeder og segmenter på, og vi føler at Hellion vil treffe, fortsetter han. Og han kan fortelle at mye av designen er inspirert fra rallybiler.

Hellion er bygget på en litt spesiell måte; en form for veltebur laget av et lettvektsmateriale er kledd med stålplater. Profilene i buret er godt synlig - Hyundai-designerne sier at de har forsøkt å strekke karosseriplatene vekk fra den vanlige karosserioverflaten. Resultatet er en bil med svært mange kurver - kanskje ikke spesielt lett å holde rent for søle og saltsprut, men tøft er det jo.

Praktisk til det daglige
2+2-seteren er bred og kort, med korte overheng foran og bak. Den skal takle røft terreng, og de kraftige skliplatene foran og bak fortsetter under bilen. Samtidig skal den fungere godt på veien. Under panseret har Hellion-konseptet en såkalt miljøvennlig, treliters diesel-V6 på 236 hk og 450 Nm, koblet til en sekstrinns automatkasse.

Den utvendige designen med markerte profiler, mange kurver, og konvekse og konkave flater fortsetter også innvendig. Bilen har et stofftak som lett kan fjernes, og det er massevis av små og store oppbevaringsrom. Bak setene har den et par sekker som kan brukes til oppbevaring mens du kjører, og som med et knappetrykk frigjøres så de kan brukes som ryggsekker.

Drikkehjelp
I stedet for vanlige koppholdere, har hvert sete en avtakbar væsketank du kan fylle opp med ønsket substans. Dermed kan du - ved hjelp av en pumpe og en slange - sitte og drikke uten at det krever særlig med arbeid eller konsentrasjon.

Ja, det er mange kompakte SUV´er på markedet for tiden, og flere blir det. Men det er vel derfor desto viktigere at noen skiller seg ut fra mengden. Skal vi krysse fingrene for at Hyundai tør å sette den i produksjon?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning