12 TEAM KLARE FOR 2008:

Prodrive klare for Formel 1

De tolv teamene som har fått godkjent sin søknad om å delta i Formel 1 i 2008 er klare. I tillegg til dagens elleve team er Petter Solbergs Prodrive klare for Formel 1.

4454971a63415.jpg
4454971a63415.jpg
Publisert Oppdatert
img

David Richards har tidligere vært teamsjef i BAR-Honda. Her er han i samtale med Bernie Ecclestone.

img

Prodrive drifter Subarus VM-team i rally

Prodrive drifter i dag Subarus VM-team i rally, hvor Petter Solberg er førstefører. I tillegg drifter de Aston Martins satsing i sportsvognsracing og har lang erfaring fra motorsport. Eieren av Prodrive, David Richards, har tidligere vært teamsjef i både Benetton og BAR i Formel 1, men har alltid ønsket sitt eget team.

 

Flere team har søkt om å få lov til å delta i Formel 1 i 2008, men det var bare plass til ett nytt team i tillegg til de elleve som deltar i dag. Prodrive fikk plassen på bekostning av søkere som Direxiv, Carlin og Paul Stoddart.

 

Direxiv er et japansk team som samarbeider med McLaren, og som har engasjert Jean Alesi som teamsjef. Carlin har et suksessfylt team i britisk F3, og Paul Stodart var eier og teamsjef i Minardi inntil i fjor.

- Prodrive har mest erfaring

- Prodrive har mest erfaring fra motorsport og vi kjenner dem godt fra rally. Dessuten har David Richards vært teamsjef i Formel 1 tidligere og de har et godt finansielt grunnlag, sier presidenten i det internasjonale bilsportforbundet (FIA), Max Mosley, i en kommentar til hvorfor Prodrive ble valgt.

Her er teamene som skal kjøre Formel 1 i 2008:

BMW Sauber F1 Team

Honda Racing F1 Team

MF1 Racing

Prodrive

Red Bull Racing

Renault F1 Team

Scuderia Ferrari Marlboro

Super Aguri F1 Team

Scuderia Toro Rosso

Panasonic Toyota Racing

Vodafone McLaren Mercedes

TBA WilliamsF1 Team

 

[email protected]

Relaterte saker:

-Grønt lys for Super Aguri

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning