POSTERT MAZDA MX-5 HERO 5

POSTERTS MAZDA-HELT

Styling-leverandøren Postert har nå – igjen – lagt vantene på Mazdas herlige MX-5. Resultatet er en roadster som står ut fra mengden.

Publisert Oppdatert

Tyske Postert leverer plastpynt til de fleste bilmerker fra sitt hovedkontor i styling-hovedstaden Essen. Racing har lenge vært den rådende styling-trenden, og Posterts nyeste utgave av MX-5 ser ut til å være klar for banen. Nå er ikke dette første gang Postert pynter MX-5, men "Hero 5"-pakken er kanskje den mest spesielle av de alle?

Mer kraft, mer sport

Dagens versjon av MX-5 - den uten vippelyktene, med internkoden NB - får full plastpakke fra Postert. Den nye støtfangeren foran er dypere og mer markant enn den originale, og med store luftinntak som forsyner motor og bremser med kjølende luft ser den ut til å spise det den kommer over på veien.

Skjermbredderne og sideskjørtene gir MX-5 en bredere og lavere profil, samtidig som de brede skjørtekantene gir assosiasjoner til baneracing. Og i hekken er det lite som minner om originalen. En ny og dypere støtfanger med utløp for to store eksosrør - 115 millimeter i diameter - gir et markant utseende, liksom-luftslusene kunne jo vært der for å få unna varmluft fra bakbremsene, og den stutte hekkvingen setter sitt tydelige preg på bilen.

Bredt er fett

Om man ønsker en rendyrket racing-look må man jo selvfølgelig også ha noen flotte valser, og Postert tilbyr delte 17-tommere med 8,5-tommers bredde foran og 9 bak. Med spacere som bygger ut sporvidden med 30 millimeter per aksel og 225.35-dekk får de så vidt plass under de utbygde skjermene.

Lyst på nytt utseende på MX-5'en din? 3 658 euro skal Postert ha for plastpakken med nytt eksosanlegg, og felgene med spacere setter bankkontoen din tilbake ytterligere 3 128 euro. Altså i underkant av 60 000 kroner komplett etter dagens kurs.

 

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning